Bill Coleman

Trenutačno djeluje unutar Centre For Indigenous Theatre kao profesor. Sa suprugom Laurence Lemieux suosnivač je Coleman/Lemieux & Compagnie.

Bill Coleman rođen je u Novoj Škotskoj 1961., a studirao je ples na Doreen Bird School of Theatre Dance u Londonu. Njegova profesionalna karijera započela je 1979. unutar Dublin City Ballet. Sudjelovao je i stvorio više od 60 djela i izvedbi unutar različitih svjetski poznatih kazališta i plesnih grupa od kojih ćemo nabrojati Laurence Lemieux, Jean-Pierre Perreault, Tere O’Connor Dance i dr.

U New Yorku 1988. zaprimio je Jerome Foundation’s First Light Award za Baryshnikovu “Drugu stranu”. Od tada stvara dokumentarce koji bivaju nagrađeni na Toronto Moving Pictures Festival of Dance on Film, Best Experimental Film na Toronto’s HOT DOCS... Billovi radovi prezentirani su u Škotskoj, Italiji, Singapuru, Rusiji, Mongoliji i SAD-u, a trenutačno djeluje unutar Centre For Indigenous Theatre kao profesor. Sa suprugom Laurence Lemieux suosnivač je Coleman/Lemieux & Compagnie.