Studio za izvedbene umjetnosti- Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka

Studio za izvedbene umjetnosti

Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka

Kontinuirana edukacija u suvremenom plesu, glumi, baletu, jogi te kroz redovite radionice koje vode domaći i inozemni pedagozi intenzivnije produbljujemo vještine i potičemo kreativno izražavanje.

Prostor Plus od 2002. aktivno djeluje u području izvedbenih umjetnosti kroz organizirane radionice i predstave na specifičnim lokacijama u Rijeci.

Nepostojanje sveučilišnog sustava obrazovanja izvedbenih umjetnika iziskuje vlastiti program, a kao rezultat tolikih promjena naša profesija se u pravilu odupire institucionalizaciji. Sukladno tome, potplaćenost podrazumijeva kreativnost u stvaranju mogućnosti za produciju kroz grass-roots umrežavanja, samoinicijativno gradeći manje institucije i partnerstva na projektima s većim i snažnijim institucijama. Na taj način postajemo stručnjaci u praksi koja poništava granice među disciplinama, gradi odnose, integrira nove informacije testirajući ih kroz eksperimente. Stručna znanja i vještine koji garantiraju uspjeh u ovom polju su inovacija, kreativnost, prilagodljivost i sposobnost komuniciranja s publikom kroz spektar različitih tehnika pokreta, medija i oblika prezentacije.