Akrobacija / ples na svili - aerial silk - POČETNI- Ciklus redovnih radionica akrobacija/plesa na "svili" (aerial silk)

Akrobacija / ples na svili - aerial silk - POČETNI

Ciklus redovnih radionica akrobacija/plesa na "svili" (aerial silk)

UTO i ČET 18:30-20:00 Cijena 300 kn/mj Voditeljica: Nives Soldičić STUPANJ: početni

Radionica je namijenjena onima koji tek počinju učiti osnove tehnike na zračnoj tkanini. Predviđena je za 12 polaznika (iznad 15 god.), nakon toga se zatvaraju prijave.

Kako izgleda trening?

Trening se sastoji od 3 dijela. Prvi dio se bavi zagrijavanjem tijela, vježbama za balans, snagu i izdržljivost te osnovama tjelesnog i plesnog pokreta. Drugi se dio odvija na tkanini, uči se vještina i razvija se vlastiti umjetnički izraz. Kreće se od jednostavnijih figura prema sve kompleksnijim i zahtijevnijim. Treći i najvažniji dio je istezanje tijela i opuštanje.

Što su akrobacije/ples na svili?

Ples na tkanini koji rado nazivaju plesom na "sviil" je zračna vještina novog cirkusa. Nastala je 50ih godina u Francuskoj ali je tek 1998. godine zasjala u poznatom Cirque du Soleil od kada se vrlo brzo raširila po cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Ona spaja gimnastiku, ples, kreativnost i glazbu na jedinstven način.

O voditeljici

Nives Soldičić, cirkuska umjetnica, klaunesa, joga učiteljica

Suvremenim plesom se počela aktivno baviti 2006. godine u Rijeci u Prostoru plus. 2008. u Zagrebu nastavlja sa plesnom edukacijom u studiu Liberdance. U CKM-u otkriva ples na svili i potpuno se zaljubljuje u tu predivnu vještinu. Od 2013. godine radi kao klaunesa doktorica Đumbus u udruzi "Crveni nosovi". 2009. godine dovodi ples na svili u Rijeku kroz dvije radionice sa Nikolinom Komljenović. Od 2010-2013. godine sa kolegom Vladimirom Ježićem vodi cikluse redovnih treninga. Nakon dosta uloženog truda i energije uzima odmor i vrijeme za vlastito educiranje i usavršavanje. U tom periodu održava intenzivne radionice, sudjeluje je na raznim festivalima, izvodi performanse u Hrvatskoj i vani, a ove je godine radila i u Cirkusu "Petit" u Engleskoj.

Tjedni raspored

  • Utorak: 18:30-20:00
  • Četvrtak: 18:30-20:00

Voditelji:

Nives Soldičić

Cirkuska umjetnica, klaunesa, joga učiteljica.