RRprojectR - Istraživačko rezidencijalni projekt u Rijeci- 7.-20.08.2017. // Filodrammatica, Korzo 28, 1 kat & Blaža Polića 4, 4 kat

RRprojectR - Istraživačko rezidencijalni projekt u Rijeci

7.-20.08.2017. // Filodrammatica, Korzo 28, 1 kat & Blaža Polića 4, 4 kat

Istraživačko rezidencijalni projekt u Rijeci (eng. Research Residency project in Rijeka - RRprojectR) je inicijativa u sklopu rezidencijalnog programa Prostora Plus nastala na ideju i u suradnji s Estom Matković, umjetnicom riječkog porijekla koja živi i djeluje u Briselu. Ova je istraživačka rezidencija zamišljena kao prostor za umjetničko istraživanje koje bi funkcioniralo po modelu zajedničkog promišljanja različitih umjetnika/ca o utjecajima koji mijenjaju/razvijaju njihov rad.

Rezidencijalni umjetnici/e u suradnji s umjetnicima/cama koji djeluju ili se zateknu u Rijeci će u razdoblju od 5 do 10 dana dijeliti ideje, pitanja i dvojbe proizašle tijekom istraživačkog procesa. Sastanci umjetnika/ca tijekom RRprojectR istovremeno su ‘radno mjesto’ umjetnika/ca na kojem se razvijaju ideje kao i kuratorsko oruđe u smislu utjecaja okruženja u kojem se te ideje razvijaju.

U tom smislu će, Rijeka kao kontekst te sudionici/e rezidencije, u skladu s idejom prijateljstva i ekonomije davanja i primanja stvarati i dijeliti znanja, vještine, ideje.

Research Residency project in Rijeka održat će se od 7. do 20. Kolovoza u prostorima Filodrammatice u Rijeci te u rezidencijalnom stanu na adresi Blaža Polića 4 te će ugostiti sedmero međunarodnih umjetnika/ca s različitih umjetničkih područja. 

Ovim putem pozivamo (umjetničke) istraživače (iz Rijeke ili koji se tamo zateknu) da se pridruže istraživačkim sastancima. Radni jezik sasatnaka je engleski. Ukoliko želite sudjelovati u rezidencijalno istraživačkom procesu ili ste zainteresirani za neku od aktivnosti molimo da nam to javite na email:
Prostor Plus: Turn on JavaScript! ili Esta Matković: Turn on JavaScript!.

Detaljnije informacije o rasporedu, sudioncima i aktivnostima potražite na: http://cargocollective.com/RijekaThinkingResidency 

>>> READING SESSION  
12 kolovoz (tbc), Blaža Polića 4, 4 kat
voditeljice: Alexandra Bayabut i Esta Matkovic
teme: #heterotopia, #realites, #social

>>> OPEN SOUND SESSION  
14 kolovoz: (tbc), Filodrammatica, Korzo 28, 1 kat
voditeljica: Alexandra Bayabut,
tema : rad Alexandre Bayabut

>>> OPEN SOUND SESSION  
16 kolovoz: (tbc), Filodrammatica, Korzo 28, 1 kat
Voditelji/ce: Aela Royer, Zoumana Miette, Luiza Filiz
Teme: rad s glasom, razvoj odnosa ljudski glas-elektronski zvučni valovi
Umjetnička ideja: "Zamisao je istražiti moguće poetske modulacije sebstva uz pomoć tehnologije. U tom  istraživanju nastojim stvarati imaginarij/e koji bi poslužili kao inspiracija za tvorbu priča, mitova, rituala koji bi potom ponudili alternativne načine reprezentacije i definiranja pojmova ‘mene’, ‘tebe’, ‘nas’." Aela Royer

>>> OPEN PERFOMANCE SESSION
19 kolovoz (tbc), Filodrammatica, Korzo 28, 1 kat
Martin Sonderkamp, koreograf, profesor istraživač na D.O.C, Stockholm (14–19.8.2017.)
Darko Dragčević, filmaš, izvedbeni umjetnik (performans) (14–19.8.2017.)
Jasmina Zaloznik, izvedbena umjetnica (performans), dramaturginja, urednica u izdavaštvu (14–19.8.2017.) 

Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova, a prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Partneri