HIDDEN ESCAPES: Moa Autio, Vanja Boškovski- u suradnji s Rezidencijalnim programom Kamov, 19.9.-30.9.2016., Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka

HIDDEN ESCAPES: Moa Autio, Vanja Boškovski

u suradnji s Rezidencijalnim programom Kamov, 19.9.-30.9.2016., Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka

Prostor Plus u suradnji s Rezidencijalnim programom Kamov dovodi švedsko-hrvatsku plesnu kombinaciju Mou Autio i Vanju Boškovskog. Tijekom rezidencijalnog boravka od 19.9. do 30.9., umjetnici će raditi na oblikovanju izvedbenog djela Hidden escapes, a rad nastao tijekom rezidencije bit će predstavljen publici u 27.09. u 20 sati u sklopu festivala suvremenog plesa i pokreta Periskop.

Hidden escapes razmatra što znači biti viđen tijekom skrivanja, odnosno što znači skrivanje u pojavljivanju. Istraživanje ponire u međuprostor želje za dijeljenjem i pričanjem vlastite priče te simultanom potrebom za zaklanjanjem. Autori će nas upoznati s fizičkim praksama koje su istraživali tijekom svoje rezidencije, a nakon prezentacije slijedi razgovor s rezidencijalnim umjetnicima.

Utorak | 27.09. | 20 h @ Filodrammatica HIDDEN ESCAPES Moa Autio, Vanja Boškovski | prezentacija rada u nastajanju u sklopu festivala suvremenog plesa i pokreta Periskop.

Moa Autio i Vanja Boškovski, prezentirat će nam švedsko-hrvatsku suradnju Hidden Escapes koja je nastala kao dio rezidencijalnoga programa Kamov u Filodrammatici. Početna točka istraživanja koreografkinje Moae Autio, dualnost skrivenog i viđenog u fizičkom djelovanju, u riječkim se okvirima uobličila u iskušavanje metode koju će nam Vanja plesno predstaviti, a za koju Moa, kao autorica koncepta kaže kako je kombinacija životinje, pokreta i iskazivanja ponosa. Rad u nastajanju otvoren je za sve zainteresirane, a naročito plesne umjetnike koji su pozvani doprinijeti nastavku istraživanja. Nakon prezentacije slijedi razgovor o radu i druženje s umjetnicima.

Moa Autio. Slobodna umjetnica, plesačica i koreografkinja. U Stockholmu vodi Tegelsene pozornicu u suradnji sa šest drugih umjetnika. U vlastitim produkcijama najčešće koristi interaktivne forme i izravan utjecaj publike na izvođače. Zanimaju je teme vezane uz ljudsko ponašanje, međuljudske odnose i identitet.
Vanja Gabriel Boškovski. Plesni umjetnik i koreograf. Plesati počinje u plesnim grupama Flame i Porto Ri, s kojima sudjeluje na državnim i svjetskim natjecanjima i osvaja mnoge medalje i priznanja kao plesač i koreograf. Sudjelovao je u suvremenim predstavama Body and soul i Shizofrenija, a 2014 postaje trener plesnom centru Sirius te sudjeluje u predstavi Grit, a od 2015. trener je u grupi Flame.

Rezidencija Moe Autio i Arttu Palmio ostvarena je u organizaciji Prostora Plus u sklopu Rezidencijalnog programa Kamov u suradnji s MMSU i Gradom Rijekom. Projekt je financijski podržao the Swedish Arts Grants Committee.
Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.