Uživo online DanceAbility inkluzivna radionica plesa- 27.5.2020. // 18:00-19:30 // Zoom platforma

Uživo online DanceAbility inkluzivna radionica plesa

27.5.2020. // 18:00-19:30 // Zoom platforma

Prostor Plus poziva na sudjelovanje u online inkluzivnoj radionici plesa po DanceAbility metodi certificirane voditeljice Helvecie Tomić koja će se održati u srijedu 27. svibnja 2020. od 18h do 19:30h na Zoom platformi. Ova radionica je peta u nizu DanceAbility radionica koja se provodi u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim osobama, neovisno o savršenosti tijela ili psiho-fizičkom mogućnostima, dobi, neovisno da li ste ikad prije plesali, amaterski, rekreativno ili profesionalno.  Potrebno je imati stabilan internet te mobitel ili laptop. I želju zaplesati sami sa sobom i jedni s drugima, kako nam drago. :)

DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem pronalaska vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete. Na radionici se radi o plesnoj improvizaciji, pronalaženju načina izražavanja sebe u trenutku, korištenje prostora u kojem se nalazimo, međusobno komuniciranje putem ekrana i izgradnje osjećaja zajednice putem i ovog formata. Glavni način plesnog istraživanja jest improvizacija, no ostavljamo prostora i za koreografiju - uvijek proizlazi iz svih prisutnih osoba. Područja koja ćemo, dakle, istraživati su: pažnja na osjećanju vlastitog tijela, iskustvo jezika vlastitog tijela, pažnja na odnos sebe u prostoru, pažnja na otvaranje plesnog odnosa s drugima.

* Zbog formata “online”, neke podrške nismo još u mogućnosti pružiti, no s vašim povratnim informacijama prije i nakon sudjelovanja u radionici možemo brže detektirati sve potrebe i naći rješenja.

Radionicu vodi Helvecia Tomić certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi. U Portugalu stječe DanceAbility edukaciju, dok u Zagrebu glumačku i plesnu edukaciju te naziv magistre makroekonomije. Kao plesna edukatorica, specijalizirana i certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih psiho-fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi, te kao glumačka i plesna izvođačica surađuje na društveno angažiranim umjetničkim projektima. U suradnji s IMRC inkluzivnim kolektivom za istraživanje pokreta - plesnim i edukacijskim projektom koji okuplja plesače sa i bez fizičkog invaliditeta, od 2016. godine scenska je izvođačica (cjelovečernje inkluzivne plesne predstave „Nukleon“, „Bella Ciao”, „Đavolji odvjetnik”, „Otklon, ožiljak: preuzimanje”), edukatorica i koordinatorica edukacije. Vodi inkluzivne plesne radionice u Zagrebu, Rijeci i ostatku Hrvatske po DanceAbility metodi. Od drugih značajnijih suradnji tu je cjelovečernja plesna predstava ‘Srce moje kuca za nju’, kazališta Montažstroj; projekt Skaraventer – “Angelus Novus: živa razglednica iz Zagreba”, fizičkog i interaktivnog kazališta Teatro In Rivolta iz Italije; dramski studio umjetničko-pedagoškog programa Centra mladih Ribnjak za predškolarce i školarce.

PRIJAVA:

Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika/ca.
Potrebno je prijaviti se na email Turn on JavaScript! s naznakom “DanceAbility online”, nakon čega ćete dobiti potreban link i sve bitne informacije. Svima stojimo na raspolaganju za tehničku pomoć spajanja preko laptopa ili mobitela - putem telefonskog poziva navodimo sudionike kako se tehnički spojiti.
* Zainteresirani koji nemaju email, a imaju pristup laptopu i/ili mobitelu mogu se prijaviti SMS-om na broj 0989306509, nakon čega će biti povratno kontaktirani
Radionica je besplatna, a prijave se zaprimaju do 24. svibnja 2020. 

*foto: DanceAbility radionica 2020

Nositelj projekta "Žiroskop- civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci" je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor Plus. Svrha projekta je razvoj i osnaživanje civilno-javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach.
Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.
Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornosti Udruge Prostor Plus.

Partneri