Radionica suvremene plesne tehnike- 16.12.2018.// 12:00-14:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat // voditeljica: Nastasja Štefanić

Radionica suvremene plesne tehnike

16.12.2018.// 12:00-14:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat // voditeljica: Nastasja Štefanić

Radionica suvremenih plesnih tehnika voditeljice Nastasje Štefanić održat će se u nedjelju 16.12.2018. od 12 do 14 sati u Filodrammatici, Korzo 28, I kat. Fokus će biti na spiralnim obrascima kretanja iz kralježnice uz improvizacijske zadatke. Prijave do 13.12.2018. putem prijavnog obrasca.

Sat će se bazirati na spiralnim obrascima kretanja iniciranim iz kralježnice. Započeti ćemo sa zagrijavanjem u kojemu ćemo naglasak staviti na izolaciju, mobilizaciju i artikulaciju zglobova, dio po dio, te vježbama uzemljenja. Kroz kraće sekvence i prolaske kroz prostor postepeno ćemo graditi sve kompleksnije materijale baveći se puštanjem/prelijevanjem težine i radom s momentumom te preciznim inicijacijama Zadnji dio sata ćemo posvetiti radu na završnoj sekvenci i improvizacijskim zadacima s naglaskom na jasnoj ritmizaciji, prostornosti te odnosu detalja i cjeline.

Nastasja Štefanić Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Pripada prvoj generaciji studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje je u lipnju 2016. godine završila preddiplomski studij, smjer- plesač suvremenog plesa. Plesno se usavršavala na nekoliko radionica i seminara u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađuje s brojnim hrvatskim i stranim plesnim umjetnicima(Zrinka Šimičić Mihanović, Petra Hrašćanec i Saša Božić, Thierry Smits…) te se bavi autorskim radom. Kao glazbenica i plesačica nastupala je diljem Hrvatske i u inozemstvu (Belgija, UK, Grčka, Njemačka, Estonija, Italija, Slovenija, Austrija, Mađarska). Dobitnica je brojnih nagrada i stipendija među kojima je i Rektorova nagrada za koreografiju Cadenza per 6. Živi i radi u Zagrebu kao profesionalna glazbenica, plesačica, koreografkinja te glazbena i plesna pedagoginja i kao asistentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Fotografija: Wassilios Nikitakis

Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka
Vrijeme trajanja radionice:
Nedjelja 16.12. 2018. od 12h do 14h
Prijave: putem obrasca pri dnu ove objave do 13.12.2018.
Cijena radionice: 60 kn
Uplata na račun Udruge rezervacija je Vašeg mjesta na radionici.

Obavezna je prijava i uplata u iznosu od 60 kn na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Za radionicu suvremenog plesa" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu. Prijave se primaju do 13.prosinca 2018. putem prijavnog obrasca u podnožju ovog članka. 

Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge i Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.

Partneri