Radionica Partneringa na Periskopu- 24.-28.09.2018. Festivalski projekt PARTNERING, Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka

Radionica Partneringa na Periskopu

24.-28.09.2018. Festivalski projekt PARTNERING, Filodrammatica, Korzo 28, Rijeka

Mentori i koreografi: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić 24.-28.09.2018. 17-21h Filodrammatica 28.09. 2018. 18:30h Izvedba na festivalu Periskop, Kont (u slučaju kiše HKD na Sušaku)

Kroz razne vježbe i igre osvještava se vlastito tijelo kao i tijelo drugoga, uči se kako se nositi s vlastitom težinom i težinom partnera. Vježba se kako preuzeti odgovornost za tuđe tijelo. Radi se s rizikom, povjerenjem, instinktom, samozaštitom, zaštitom nekog drugog, brzinom, fragilnosti, mekoćom i tenzijom. Radeći kroz tuđe tijelo upoznaje se svoje. Usvajat će se podrške iz bogatog repertoara ova dva plesača, te također razvijati vlastite ideje i mogućnosti u partneringu.

Radionica je namijenjena polaznicima/cam s predznanjem u plesu bez obzira na plesnu praksu i stil.

Prezentacija je rezultat procesa radionice partneringa u kojem će polaznici kroz strukturiranu improvizaciju pokazati plesni materijal baziran na partneringu. Igrat će se između fiksiranih i slobodnih plesnih materijala, ispitivati kontakt i rizik, stvarajući ples na licu mjesta.

INFO:
Prijave na radionicu do 22.9. na email: Turn on JavaScript!.
 
Kotizacija za radionicu: 150,00 kn (uplata do 22.9.) 
Popust od 10% ostvaruje grupa s više od 5 polaznika.
Uplata kotizacija za radionicu na žiro račun udruge Prostor Plus; IBAN žiro-računa: HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom KOTIZACIJA ZA RADIONICU PARTNERINGA

Aleksandra Mišić. Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica MASA DANCE COMPANY. Djeluje kao plesna pedagoginja, (suvremeni ples, partnering i improvizacija), voditeljica je i organizatorica plesnih edukativnih programa u D/E/P -u, koji je dio djelatnosti Masa dance company. Kao plesačica ima dugogodišnje iskustvo u brojnim predstavama Zagrebačkog plesnog ansambla te u suradnjama s domaćim umjetnicima i institucijama. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi “Hermafroditi duše” Žaka Valente, a kao koreografkinja, dobitnica je brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Svoju akademsku edukaciju nastavlja na ADU, suvremeni ples. Živi i radi u Zagrebu.

Ognjen Vučinić. Počeo je plesati s četiri godine u plesnom studiju Zaro, gdje pohađa satove baleta. 2000 godine seli se u Zagreb i postaje član Zagrebačkog plesnog ansambla, te sudjeluje u svim projektima istog sve do 2015. godine. 2009. godine s Aleksandrom Mišić osniva plesnu kompaniju Masa. Trostruki je dobitnik Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u suvremenom plesu- 2006., 2010., i 2012. godine. Kroz karijeru radi kao plesni pedagog, radeći s amaterima i profesionalcima.

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade Kultura nova.Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.