Radionica akrobacija na svili, hemoku i FBS-a- 15./16.12.2018.//  Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Radionica akrobacija na svili, hemoku i FBS-a

15./16.12.2018.// Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Radionica se sastoji od dva dijela. Prvi dio »fleksibilnost, balans & snaga(FBS)« je niz vježbi na podu, dok je drugi dio »laboratorij pokreta na zračnim tkaninama« koji se bavi različitim vježbama i plesu na tkaninama (Aerial silks i Aerial hammock). Radionica će se održati 15. (9:30-11:30) i 16.12. (10:00-12:00) u Filodrammatici, Korzo 28.

FBS program je namijenjen zagrijavanju cijelog tijela, razvijanju fleksibilnosti i tjelesne snage, koordinacije i ravnoteže. Vježbe iz prvog dijela su povezane s vježbama koje se u drugom dijelu izvode na tkaninama. Radi se o prijenosu »zračnih položaja« (položaja na tkaninama) na pod i aktivaciji određenih dijelova tijela s ciljem bolje izvedbe elemenata u zraku. Program daje polaznicima znanje kako se pripremiti i kako pristupiti izvedbi inverznih položaja i njihovih variacija.

Laboratorij pokreta na zračnim tkaninama sastoji se od vježbi na tkaninama (svili i hammocku), upoznavanju različitih elemenata (položaja), figura (sastavljenih od više elemenata) i koreografskih cjelina. Program laboratorija pokreta na zračnim tkaninama daje polaznicima znanje tehnika gibanja na tkaninama, koje se, tijekom radionice, postupno nadgrađuje i nadopunjuje. Polaznici se upoznaju s različitim pristupima izvedbe širokog spektra elemenata i figura, sigurnosnim mjerama i načinima pripreme svojeg tijela za takvo gibanje. Opisani program nudi temelje za razvoj tehnike i gradnju vlastitog izraza/stila gibanja na zračnim tkaninama.

Dana Auguštin, akademska kiparica (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, Ljubljana), diplomirana cirkuska umjetnica (Centre National des Arts du Cirque, CNAC, Francija) i učiteljica yoge (Shivananda yoga i Aerial Unnata Yoga). Od 2004. godine intenzivno djeluje na področju performansa i cirkuskih umjetnosti. Nastupa samostalno kao i u različitim skupinama. Voditeljica je radionica na zračnim tkaninama, aerial yoge i FBS programa.

Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka
Vrijeme trajanja radionice:
Subota 15.12. 2018. od 9:30h do 11:30h
Nedjelja 16.12.2018. od 10h do 12h
Donacija za vikend radionicu: 300 kn
Kotizacija (uključena u iznos donacije) iznosi 100kn, te rezervira Vaše mjesto na radionici.
Broj polaznika/ca je ograničen na 10!

Obavezna je prijava i uplata kotizacije u iznosu od 100 kn na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Kotizacija za radionicu aereal silk" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu. Prijave se primaju do 10.prosinca 2018. putem prijave u podnožju ovog članka. 

Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge i Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.

Partneri