Postavljanje predstave suvremenog plesa- "Simon says", Edukator: Sanja Josipović

Postavljanje predstave suvremenog plesa

"Simon says", Edukator: Sanja Josipović

Ovim projektom improvizacije pružila se još jedna mogućnost studentima da izvedu plesni performans unutar programa WARP

U koprodukciji PROSTORA + i Centra za kulturni turizam KORAKI organizirala se kreativna plesna radionica kojoj je krajnji cilj bila predstava suvremenog plesa /contemporary dance piece. Radi se o projektu „Simon says“ autorice/koreografa Sanje Josipović, koji je nastao i premijerno je izveden kao diplomski rad autorice na Anton Bruckner Univerzitetu Linz, Austrija, u lipnju 2008 godine.

Projekt je osmišljen i napravljen kao ko-autorski rad plesača i koreografa, tako da svaki plesač/izvođač u projekt donosi svoje vlastite ideje, plesno ili kazališno iskustvo, svoj movement material... Na taj način, iako su tema i struktura projekta/dance piecea ostajale iste, sam dance piece se mijenjao sa svakom promjenom plesača/izvođača/koautora, što je činilo rad na projektu kreativnim i istraživačkim za svakog od sudionika.

Radionica je trajala 3 mjeseca. Početak je bio sredinom veljače, a kraj sredinom svibnja. Sastojala se od tehničkih satova suvremenog plesa (zagrijavanje prije satova improvizacije i proba, release tehnika), satova improvizacije gdje su se kroz razne improvizacijske alate kreirali materijali, te zajedničkih i individualnih proba. Termini satova i proba dogovarali su se ovisno o mogućnostima prostora, autora i sudionika radionice. 

Rezultat radionice, tj. projekta, predstava/dance piece bila je izvedena na Op Art festivalu u Voloskom u organizaciji Centra KORAKI krajem svibnja, te na Warp engine Rijeka u organizaciji PROSTORA + u lipnju te godine.

Ovim projektom improvizacije pružila se još jedna mogućnost studentima da izvedu plesni performans unutar programa WARP. Strukturu ovog improvizacijskog projekta pripremila je naša kolegica, plesna pedagoginja i koregrafkinja Sanja Josipović.

Članovi i suradnici u projektu:

Sanja Josipović