Periskop 2023 SKIPPING - Andreas Hannes │ Plesna radionica- Ponedjeljak 4. 9.   18:30 - 20 h│@Filodrammatica

Periskop 2023 SKIPPING - Andreas Hannes │ Plesna radionica

Ponedjeljak 4. 9. 18:30 - 20 h│@Filodrammatica

Osmi Periskop - festival suvremenog plesa i cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 25. kolovoza do 10. rujna i donosi predstave suvremenog plesa i cirkusa i popratni program; cirkusku rezidenciju i prezentaciju rada u nastajanju te edukativni program s radionicama plesa i cirkuskih vještina.

Vrijeme: ponedjeljak 4. 9.   18:30 - 20 h
Mjesto: Filodrammatica

Prijava: putem obrasca pri dnu objave.

Cijena radionica:

Skipping – 20 EUR / 15 EUR*
Radionica dinamike na svili i užetu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica tehnike na statičnom trapezu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica žonglerskog pokreta i tehnike – 20 EUR / 15 EUR*
Paket 2 radionice - 10% popusta
Paket 3 radionice - 20% popusta
Paket 4 radionice - 30% popusta
* za učenike/ce i studente/ce 

 

Prijava putem obrasca je obavezna kao  i uplata cijelog iznosa do 1.9. na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Skipping" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Preskakanje – kao u preskakanju niz ulicu

Od 2017. Andreas je počeo prakticirati kontinuirano preskakanje. Radnja preskakanja je povijesni, međukulturalni pokret za ljudsko tijelo. Odnosi se na tjelesno iskustvo koje svi znaju. Naša snaga i poriv za kretanjem, za prevaljivanjem udaljenosti, koji je nastao u našem djetinjstvu, u dvorištima i ulicama grada i kretao se kroz narodne, ulične i klupske plesove, koristi se u ovoj praksi za pobuđivanje zamišljanja krajolika i odnosa. Preskakanje je izraz vitalnosti i živosti našeg tijela i prostora.

Andreas Hannes je eklektičan kreator koji razvija prakse kroz interakciju gravitacije i aerodinamičkih sila. On koristi ritam i vibraciju kao izvor za oblikovanje i otkrivanje tijela unutar okruženja. Andreas se bavi glazbom i filmom te je studirao koreografiju na SNDO - Choreography SNDO u Amsterdamu. Od 2017. godine razvio je praksu kontinuiranog preskakanja (kao u preskakanju niz ulicu). Njegov diplomski rad “The City” osvojio je Moving Forward Trajectory 2018. i Young Art Support Amsterdam 2019., te je doveo do preskačućeg nastavka “Tremble”. Godine 2020. osvojio je BNG DansPrijs i stvorio "Warping Soul", uz podršku Conny Janssen Danst, a Aerowaves22 ga je odabrao kao jednog od najperspektivnijih koreografa u Europi. Andreas je bio rezidencijalni umjetnik na ICK Dans Amsterdam, gdje je stvorio “Reverberated Emissions” (2021.) s njihovim ansamblom. Trenutačno ga koproducira Julidans Amsterdam za “Sway” (2023.) i “Anthology” (2024.).

Pokrovitelji: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija RH, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Zaklada Kultura nova 
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Cirkuska rezidencijalna mreža
Program (predstava Heroes) se odvija u suradnji organizacija Malo sutra, Domino i Prostor Plus u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada Kultura nova.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.