Periskop 2023 - RADIONICA ŽONGLERSKOG POKRETA │ Mismo Nismo (SLO)- Subota 9. 9. 17 – 20 h│@Filodrammatica

Periskop 2023 - RADIONICA ŽONGLERSKOG POKRETA │ Mismo Nismo (SLO)

Subota 9. 9. 17 – 20 h│@Filodrammatica

Osmi Periskop - festival suvremenog plesa i cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 25. kolovoza do 10. rujna i donosi predstave suvremenog plesa i cirkusa i popratni program; cirkusku rezidenciju i prezentaciju rada u nastajanju te edukativni program s radionicama plesa i cirkuskih vještina.

Vrijeme: subota 9. 9. 17 – 20 h
Mjesto: Filodrammatica

Prijava: putem obrasca pri dnu objave.
Cijena radionica:

Skipping – 20 EUR / 15 EUR*
Radionica dinamike na svili i užetu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica tehnike na statičnom trapezu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica žonglerskog pokreta i tehnike – 20 EUR / 15 EUR*
Paket 2 radionice - 10% popusta
Paket 3 radionice - 20% popusta
Paket 4 radionice - 30% popusta
* za učenike/ce i studente/ce 

Prijava putem obrasca je obavezna kao  i uplata cijelog iznosa do 7.9. na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Zongliranje" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Radionica je namijenjena svima koji imaju želju proširiti ili produbiti svoj izvođački vokabular. Iako se radionica velikim dijelom temelji na žongliranju i rukovanju predmetima, namijenjena je kako žonglerskim stručnjacima tako i početnicima. Usmjeren je na umjetnike koji su zainteresirani za suvremene izvedbene prakse i žele proširiti svoje znanje, kao i one koji tek razmišljaju o svojim prvim koracima u ovom čudesnom svijetu.

Osnovne ideje su istraživanje kretanja kroz objekt i istraživanje cirkuske manipulacije samim objektima. Dio radionice usmjeren je na istraživanje kretanja s jednom ili više žonglerskih loptica. Lopta, kao neutralan objekt za manipulaciju, zbog svog jednostavnog oblika omogućuje produbljivanje odnosa između tijela i predmeta. U drugom dijelu ćemo raditi na tehničkom aspektu žongliranja; naučite nove trikove i razne tehničke vježbe koje će vam pomoći da produbite svoje razumijevanje pokreta i principa žongliranja.Također postoji mogućnost rada s predmetima koji nisu vezani uz cirkus, a koje donose sami sudionici i s kojima žele razviti vlastiti rad/produkciju. Ovakav rad temelji se na korištenju već postojećeg znanja polaznika i povezivanju tog znanja s metodama članova Mismo Nismo razvijenim za rad s običnim predmetima.

Mismo Nismo je alt-art cirkuska grupa iz Ljubljane, pesimisti koji žele prihvatiti neizvjesnost budućnosti kroz iskustva (nesigurne) sadašnjosti / nesigurnog sada. Naša estetika je sirova, eksperimentalna i puna pogrešaka. Forma je eksperiment, a ideja je sve.Mismo Nismo službeno je osnovan 2018. godine, ali kao neformalna grupa ili kolektiv postoji od 2014. godine s ciljem razvoja, širenja i edukacije u području modernih i eksperimentalnih oblika cirkusa. Proglašeni su laureattom projekta circusnext, izdanje 2018. - 2019., s umjetničkim projektom "NOise Circus".

Pokrovitelji: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija RH, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Zaklada Kultura nova 
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Cirkuska rezidencijalna mreža
Program (predstava Heroes) se odvija u suradnji organizacija Malo sutra, Domino i Prostor Plus u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada Kultura nova.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.