Periskop 2023 - RADIONICA TRAPEZA │ Petra Najman- Utorak 5. 9.  17 – 20 h│@Filodrammatica

Periskop 2023 - RADIONICA TRAPEZA │ Petra Najman

Utorak 5. 9. 17 – 20 h│@Filodrammatica

Osmi Periskop - festival suvremenog plesa i cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 25. kolovoza do 10. rujna i donosi predstave suvremenog plesa i cirkusa i popratni program; cirkusku rezidenciju i prezentaciju rada u nastajanju te edukativni program s radionicama plesa i cirkuskih vještina.

Vrijeme: utorak 5. 9.   17 - 20 h
Mjesto: Filodrammatica

Prijava: putem obrasca pri dnu objave.
Cijena radionica:

Skipping – 20 EUR / 15 EUR*
Radionica dinamike na svili i užetu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica tehnike na statičnom trapezu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica žonglerskog pokreta i tehnike – 20 EUR / 15 EUR*
Paket 2 radionice - 10% popusta
Paket 3 radionice - 20% popusta
Paket 4 radionice - 30% popusta
* za učenike/ce i studente/ce 

Prijava putem obrasca je obavezna kao  i uplata cijelog iznosa do 1.9. na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Trapez" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Radionica statičnog trapeza namijenjena je početnicima, a i onima koji već su već upoznati s tehnikom na trapezu. Na trostatnoj radionici proći ćemo kroz adekvatno zagrijavanje za trapez na podu kao i na trapezu, učiti figure na trapezu kao i predvježbe za određene figure. Također ćemo raditi baze zamaha na trapezu koje su potrebne za razvijanje tehnike na trapezu i ostvarivanje zahtjevnijih figura. Na kraju radionice uzet ćemo vrijeme za adekvatno istezanje.

Petra Najman rođena je u Zagrebu 1999. godine. Cirkusom se počije baviti s 12 godina u udruzi  Cirkorama s kojom je od 2014. do 2016. nastupala u brojnim performansima i projektima. S 18 godina odlučuje da se u potpunosti posveti cirkusu i odlazi u Francusku, u cirkusku školu Turbul gde izučava cirkusku pedagogiju za decu i mlade. Nakon toga završava profesionalnu cirkusku školu u Francuskoj Piste d ´Azur gdje specijalizira statični trapez. Svoje umjetničko i tehničko znanje produbuljuje u cirkuskoj školi FLIC u Torinu gdje nastavlja izučavati statični trapez i cirkus. Također sudjeluje u raznim interdisciplinarnim projektima u Europi i radi s francuskom kompanijom L'Attraction na novoj predstavi. Predstava „Moja Smrt i ja” njen je prvi autorski solo projekt.

Pokrovitelji: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija RH, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Zaklada Kultura nova 
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Cirkuska rezidencijalna mreža
Program (predstava Heroes) se odvija u suradnji organizacija Malo sutra, Domino i Prostor Plus u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada Kultura nova.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.