Periskop 2023 - RADIONICA SVILE I UŽETA │ Danijela Zajc (SLO)- Subota 9. 9. 10 – 13 h│@Filodrammatica

Periskop 2023 - RADIONICA SVILE I UŽETA │ Danijela Zajc (SLO)

Subota 9. 9. 10 – 13 h│@Filodrammatica

Osmi Periskop - festival suvremenog plesa i cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 25. kolovoza do 10. rujna i donosi predstave suvremenog plesa i cirkusa i popratni program; cirkusku rezidenciju i prezentaciju rada u nastajanju te edukativni program s radionicama plesa i cirkuskih vještina.

Vrijeme: subota 9. 9. 10 – 13 h
Mjesto: Filodrammatica

Prijava: putem obrasca pri dnu objave.

Cijena radionica:

Skipping – 20 EUR / 15 EUR*
Radionica dinamike na svili i užetu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica tehnike na statičnom trapezu – 30 EUR / 25 EUR*
Radionica žonglerskog pokreta i tehnike – 20 EUR / 15 EUR*
Paket 2 radionice - 10% popusta
Paket 3 radionice - 20% popusta
Paket 4 radionice - 30% popusta
* za učenike/ce i studente/ce 

Prijava putem obrasca je obavezna kao  i uplata cijelog iznosa do 7.9. na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Svila i uže" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Igranje zračnim vještinama (svila/uže)

Radite li već na svili ili užetu ili se želite okušati u ovoj atraktivnoj, a u isto vrijeme vrlo teškoj cirkuskoj disciplini? Neovisno o tome imate li puno iskustva u zraku ili ste totalni početnik_ca, na radionici će biti prostora i aktivnosti priglagođenih vašem iskustvu. Zagrijavanje će se sastojati od osvještavanja tijela, vježbi snage povezanih s radom na podu, plesa i intenzivnog istezanja. Na svila i užetu kombinirat ćemo različite pripremne vježbe, načine penjanja i učenja novih trikova, posebno dinamičnih trikova, poput pada, zamaha i prelaska iz jedne pozicije u drugu. Radit ćemo na interesima i sposobnostima pojedinca.

Danijela Zajc (1985.) je performerica (cirkuska umjetnica), pedagoginja i producentica. Već 11 godina prikuplja znanje o suvremenoj cirkuskoj i zračnoj akrobaciji, a sudjelovala je u mnogim izvedbenim, akrobatskim i plesnim radionicama u zemlji i inozemstvu (također sa: Steve Boyd, Emililano Ron, Alexa Schonenberger, Gabriel Tramulais, Anna Weber, Unna Bennet, Alex Allan, ...). Kontinuirano nastupa s mnogim grupama i autorica je mnogih kratkih performansa i 5 suvremenih cirkuskih predstava. Trenutno završava osobnu trilogiju Niti PraGozd, s posljednjom predstavom Gozd. Ove godine premijerno je izvela 2. dio 2. trilogije pod nazivom PrePLetanje, predstavu Perspective’s Gravity. Godine 2022. s predstavom Pokušaj sobe formirala je novi ciklus pod nazivom Infinitologies.

Pokrovitelji: Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija RH, Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Zaklada Kultura nova 
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Cirkuska rezidencijalna mreža
Program (predstava Heroes) se odvija u suradnji organizacija Malo sutra, Domino i Prostor Plus u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada Kultura nova.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.