Periskop 2022 - radionica Akrobatska improvizacija - OTKAZANO- 28. 8. 2022. // 17 – 20 h // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Periskop 2022 - radionica Akrobatska improvizacija - OTKAZANO

28. 8. 2022. // 17 – 20 h // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Sedmi Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 22. kolovoza do 2. rujna i donosi predstave suvremenog plesa i novog cirkusa, site-specific predstavu, te popratni program; cirkusku rezidenciju, prezentaciju rezidencijalnog rada, instalaciju i dokumentarac u sklopu programa Kino Cirkus te edukativni program odnosno radionicu Akrobatska improvizacija s Nemanjom Jovanovićem i plesnu radionicu Ekspresionist s Lucijom Romanovom.

28. 8. 17 - 20 h│@Filodrammatica
RADIONICA AKROBATIKE│ Akrobatska improvizacija
Mentor │Nemanja Jovanović

www.periskopfestival.com

Vrijeme: nedjelja 28.8. 2022. │ 17-20 h
Mjesto: Filodrammatica
Cijena radionice: 100 kn
Broj polaznika/ca: 8
Prijava: na ovoj poveznici putem obrasca pri dnu objave.

Prijava putem obrasca je obavezna kao i uplata cijelog iznosa do 26.8. na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Akrobatska improvizacija" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Prihvaćanjem grešaka i padova otvaraju se novi putevi i prilike za stvaranjem nečeg jedinstvenog i novog. Ta će premisa poslužiti kao osnova za stvaranje vlastitog akrobatskog vokabulara. Na radionici će se klasični akrobatski elementi pokušati zakomplicirati, pojednostaviti i u potpunosti razbiti. Kolutovi, zvijezde i razni skokovi su samo neki od alata koji se koriste za stvaranje fraza, a postoji na tisuće načina kako izvesti jedan te isti element. Na radionici ćemo pronaći i istražiti neke od njih. Korištenjem cijele mišićne konstrukcije oživljava se svaki dio tijela. Akrobatika nije samo element koji se izvodi, već i svaki mikro pokret i misao koja nam prodje kroz glavu prije i poslije njegovog izvođenja. Ove situacije dovest ćemo do izražaja buđenjem i aktiviranjem tijela vježbama koordinacije i dovođenja tijela u nepredvidive situacije. Naglasak će biti na povezivanju elemenata u liniji, ali i na improvizaciji, u kojoj je svaki izvedeni pokret pravilan.

Cilj radionice je zajedničko istraživanje i učenje te da svaki polazik_ca pronađe svoj akrobatski jezik koji kasnije može razvijati i mijenjati.

Nemanja Jovanović bavi se parkourom i akrobatikom već četrnaest godina i vjeruje da te vještine mogu promeniti čovjeka. S tako stečenim vještinama počinje se baviti cirkusom i izvođačkim umjetnostima. Želja za usavršavanjem i istraživanjem akrobatskog pokreta ga odvodi u profesionalnu cirkusu školu Academie Fratellini u Parizu gde je diplomirao 2017. godine. Nakon obuke u cirkuskoj školi počinje raditi u cirkuskim i plesnim predstavama, kao i na razvijanju osobnih projekata te nastupa u regiji i inozemstvu. Kroz glumu, kreativni rad, predstave i nastupe našao je način da razvije i prikaže svoje ideje.

Pokrovitelji: Ured za kulturu Grada Rijeke, Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko-goranska županija
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Kino Cirkus, Cirkuska rezidencijalna mreža

Partneri