Periskop 2022 - Plesna radioica Ekspresionist- 30. 8. - 1. 9.  2022. // 17 – 20 h // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Periskop 2022 - Plesna radioica Ekspresionist

30. 8. - 1. 9. 2022. // 17 – 20 h // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Sedmi Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 22. kolovoza do 2. rujna i donosi predstave suvremenog plesa i novog cirkusa, site-specific predstavu, te popratni program; cirkusku rezidenciju, prezentaciju rezidencijalnog rada, instalaciju i dokumentarac u sklopu programa Kino Cirkus te edukativni program odnosno radionicu Akrobatska improvizacija s Nemanjom Jovanovićem i plesnu radionicu Ekspresionist s Lucijom Romanovom.

30. 8. - 1. 9. 16 - 19 h│@Filodrammatica
PLESNA RADIONICA │ Ekspresionist
Mentorica │ Lucija Romanova

www.periskopfestival.com

Vrijeme: nedjelja 30. 8. - 1. 9. 2022. │ 17 - 20 h
Mjesto: Filodrammatica
Cijena radionice: 300 kn
Broj polaznika_ca: 8
Prijava: na ovoj poveznici putem obrasca pri dnu objave.

Prijava putem obrasca je obavezna kao i uplata cijelog iznosa do 29.8. na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Ekspresionist" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Plesna radionica Ekspresionist namijenjena je plesačima_cama koji_e vole pokret i onima koji_e žele rasti u izdržljivosti, izražaju i fokusu. Radionica počinje artikulacijom i diobom tijela na mikro dijelove, što otvara prostor za obnovu i reprogramiranje tjelesnog sustava. Gradimo se ispočetka. Novi poredak misli i nova artikulacija kretanja daje širok izbor pokreta i ponovno uspostavljeno tijelo. Tijelo je u ovom trenutku spremno naučiti i istražiti niz koreografiranih fraza koje se temelje na ovoj praksi. Glas kao dodatan poticaj je dobrodošao. Pri učenju zadanih sekvenci Lucija izbjegava kopiranje pokreta i nastoji se usredotočiti na doživljavanje i proživljavanje pokreta u trenutku i iznutra. To je prostor u kojem se pomiču mentalne i fizicke granice i u kojem kreće poigravanje s teksturama koje će u nastavku radionice poslužiti za daljne izazove. Drugi dio radionice poprima oblik igre s karakteristikama pokreta, prenaglašavajući i umanjujući ih kako kroz tijelo tako i kroz glas i tekst u kojem se spaja tjelesna virtuoznost s vrlo detaljnom ekspresijom mentalnih stanja i emocija. Potraga je to za dijalogom i harmonijom između svih razina postojanja.

Lucija Romanova rođena je u Zagrebu. Završila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić, nakon čega upisuje Academy for Theatre and Dance u Amsterdamu gdje je diplomirala 2018. Tijekom studija surađuje s koreografima poput Liata Tamara Waysborta (ex Batsheva dance company), Julia Cesara Iglesiasa Ungoa (ex Ultima Vez), Milana Tomasika (Les Slovaks), Rosera Lopez Espinose. Nakon Amsterdama odlazi u London gdje surađuje s Jasmin Vardimon Company, Tribe company, Lila Dance Company, The Waldorf Project, a u SAD-u s Vim Vigor Dance Company (New York). Prvi autorski solo Spontaneously Vulnerable Experience stvara tijekom 2020. i 2021. u Hrvatskoj. U 2021. surađuje s kompanijom BODHI PROJECT i koreografima poput Adrienne Hod, Reut Shemesh, Paul Blackman & Christine Gouzelis (Juxsta) i Jan Lauwers. Predavala je kao gostujuća predavačica na Beogradskom Institutu za Umetničku Igru, Ljubljanskoj Akademiji za ples te u Zagrebačkom Plesnom Centru, a u Londonu u plesnim centrima TripSpace i House Of Mass.

Pokrovitelji: Ured za kulturu Grada Rijeke, Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko-goranska županija
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Kino Cirkus, Cirkuska rezidencijalna mreža

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.

Partneri