Periskop 2021 - radionica Mnoga lica trapeza- 3.-4.9.2021. / 10-12h // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Periskop 2021 - radionica Mnoga lica trapeza

3.-4.9.2021. / 10-12h // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Šesti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus ove će se godine održati od 24. kolovoza do 4. rujna i prikazati predstave suvremenog plesa i novog cirkusa, radionicu trapeza, rezidenciju i dva dokumentarca u sklopu programa Kino Cirkus.

Više informacija o programu i ulaznicama potražite na www.periskopfestival.com.

Vrijeme: Petak i subota 3. i 4.9.2021. │ 10-12 h

Mjesto: Filodrammatica

Cijena radionice: 250 kn

Broj polaznika/ca: 8

Prijava: putem obrasca pri dnu objave.

Obavezna je prijava i uplata cijelog iznosa na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Radionica trapeza" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu.

Radionica je namijenjena onima koji imaju iskustva u bavljenju zračnim akrobacijama na bilo kojem od zračnih aparatusa. Prvi je dan u fokusu tehnika rada na trapezu na tri nivoa: ispod i iznad šipke te na konopima. Drugi je dan u fokusu osvještavanje prostora na raspolaganju, i, najvažnije, razvoj odnosa s ovješenim rekvizitom. Također će se raditi i na „prevođenju” pokreta s drugih aparatusa na trapez i obrnuto. Oba dana prolazi se kroz sustavni pristup zagrijavanju, pripremi za rad na rekvizitu, te samom radu na rekvizitu i istezanju.

Ivana Pedljo izvedbena je umjetnica koja djeluje u sklopu izvedbenog kolektiva Tricycle Trauma. Svoj rad gradi u okvirima trapističkog eksperimentiranja, ekstremnih glazbenih formi i fizičkog teatra. Provodi kontinuirane edukacijske programe za djecu i odrasle u Zagrebu i diljem Hrvatske.

Pokrovitelji: Ured za kulturu Grada Rijeke, Ministarstvo kulture i medija RH
Podrška: Hrvatski kulturni dom na Sušaku, SU Molekula, Room 100
Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice i Palacha upravlja SU Molekula.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.

Partneri