Oblikovanje izvedbe: Tijelo u pokretu - pokret kao medij- Tijelo u pokretu - pokret kao medij // Irena Mikec // 14. & 15.2. // 10:00-18:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I. kat

Oblikovanje izvedbe: Tijelo u pokretu - pokret kao medij

Tijelo u pokretu - pokret kao medij // Irena Mikec // 14. & 15.2. // 10:00-18:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I. kat

Radionica o načinima razvijanja plesne tehnike te savladavanja vokabulara pokreta i metoda istraživanja istog u cilju razvijanja autorskog jezika.

Treća u nizu iz ciklusa intenzivnih radionica OBLIKOVANJE IZVEDBE u organizaciji Prostora Plus radionica je naziva Tijelo u pokretu - pokret kao medij Irene Mikec.

Radionica: Tijelo u pokretu - pokret kao medij
voditeljica radionice:
Irena Mikec

14. & 15.2. // 11:00-18:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I. kat

Svaki dan kreće sa zagrijavanjem tijela, radom na snazi, koordinaciji i brzini. Prvi dio radionice bavit će se osvještavanjem tijela, improvizacijom u službi razvijanja motorike, snage i koordinacije te nastaviti s konkretnim plesnim materijalima u prostoru . Prolaze se prostorne razine, različite inicijacije za kretnju, osvještavanje i korištenje spirala unutar tijela, homo i kontra lateralnih poveznica. Radit će se na ekonomičnom korištenju energije, korištenju težine tijela, momentuma i direkcija u prostoru. Na samom kraju razrađivat će se pripremljene plesne sekvence kroz razne improvizacijsko-kompozicijske zadatke.  Cilj radionice je dobiti uvid u cjelovit rad s tijelom: improvizacija kao dimenzija razvijanja plesne tehnike, fiksiran plesni materijal u službi učenja tehnike kretanja na podu i spajanja prostornih razina (release principi) kao i  vokabular i metode istraživanja pokreta s ciljem razvijanja autorskog jezika.

Irena Mikec, izvođačica, pedagoginja i koreografkinja plesno je obrazovanje stekla u Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu te na Theaterschool u Amsterdamu (Bachelors diploma modernog plesa) nakon čega djeluje kao freelancerica, surađuje s raznim koreografima u Nizozemskoj te sudjeluje u raznovrsnim plesno-kazaišno-performerskim projektima. Od 2008 i povratka u Zagreb nastavlja raditi kao plesačica (projekt Beyond Fronta, Massimiliano Volpini, Marjana Krajač), pedagoginja (Škola suvremenog plesa Ane Maletić) i koreografkinja (Ariel, Zrcalo, Daleko od mraka, Off/On). Sudjeluje kao hrvatska kandidatkinja u programu za mlade autore 2012.: Choreoroam Europe te utemeljuje umjetničku organizaciju Koreokroj. Jedna je od osam članova koreografskog kolektiva Hunting Lodge. Suradnju s koreografkinjom Marjanom Krajač započinje 2013. s kojom realizira radovime Koreografska Fantazija br 1 i Varijacije o osjetnom.

Prijave s kontaktom i kratkim motivacijskim pismom poslati na Turn on JavaScript!  do 12. veljače 2015. godine.

Ukoliko želite primati novosti iz Prostora Plus prijavite se na naš newsletter. O ostalim edukacijskim programima saznajte više ovdje

Program je realiziran je kroz programsku platformu Prostora Plus uz potporu Zaklade Kultura nova i Lifelong Learning Programme te Ureda za udruge Vlade Republike.
Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

     

02.02.2015.

nema