Oblikovanje izvedbe: Prema tijelovanju- Prema tijelovanju // Selma Banich // 20.-23.3. // 10:00-18:00 // različite lokacije

Oblikovanje izvedbe: Prema tijelovanju

Prema tijelovanju // Selma Banich // 20.-23.3. // 10:00-18:00 // različite lokacije

Terensko istraživanje i priprema za 24-satnu izvedbu u javnom prostoru.

Četvrta u nizu iz ciklusa intenzivnih radionica OBLIKOVANJE IZVEDBE u organizaciji Prostora Plus radionica je naziva Prema tijelovanju Selme Banich.


Radionica:
Prema tijelovanju
Voditeljica radionice: Selma Banich

20/21/22/23.3. // 10:00-18:00 // različite lokacije

«Sunce svijetli za sve jednako. » (Tomaž Humar)

Radionica Prema tijelovanju će se baviti oblikovanjem izvedbe u javnom prostoru odnosno mogućnostima pokretanja 'javnog tijela' izvan zadanih parametara već organiziranog grada. Dvodnevna radionica zamišljena je kao terensko istraživanje i priprema za 24-satnu izvedbu u javnom prostoru koja će uslijediti trećeg dana radionice. Polazeći od '(ne)običnog' plesa nalik koreomaniji (društveni fenomen sličan drevnim grčkim orgijastičkim obredima koji se pojavljuje u kontinentalnoj Europi između 14. i 17. stoljeća), kao fizičkog poligona za katarzičnu reakciju na nepodnošljive društvene uvjete u kojima živimo, radimo, skrbimo o drugima ili tek maštamo o drugačijem svijetu koji je moguć, pokušat ćemo povratiti prostor za vlastito tijelovanje. Istrajavajući unutar zadanog trajanja izvedbe, tako organizirana, vrlo vjerojatno iscrpljena i jedva primjetna tijela pokretat će trome bedeme grada prema horizontu, prema suncu koje uvijek svijetli za sve jednako.

Selma Banich. Izvedbena umjetnica, živi i radi u Zagrebu. Autorica je serije radova koje priprema samostalno i u suradnji s brojnim drugim umjetnicima, grupama i inicijativama. Stvara u mediju plesne izvedbe, performansu i akcijama u javnom prostoru, na filmu i u kazalištu, istovremeno angažirajući se u polju neformalne edukacije i istraživačkog rada. U promišljanju i prezentaciji vlastitog rada nastoji davati prednost etici ispred estetike, empatiji ispred utopije, umjetnosti ispred politike i prirodi ispred društva, proširujući tako kontekst u kojem svakodnevno uči, stvara i sudjeluje u organizaciji rada.

Prijave s kontaktom i kratkim motivacijskim pismom poslati na Turn on JavaScript!  do 18. ožujka 2015. godine.

Ukoliko želite primati novosti iz Prostora Plus prijavite se na naš newsletter. O ostalim edukacijskim programima saznajte više ovdje

Program je realiziran je kroz programsku platformu Prostora Plus uz potporu Zaklade Kultura nova i Lifelong Learning Programme te Ureda za udruge Vlade Republike.
Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

     

01.03.2015.