Kamene babe - koncert & udaraljkaška / vokalna radionica tradicijskih pjesama- 8./9.12.2018.// 21h/11-15h // Dnevni boravak / FIlodrammatica

Kamene babe - koncert & udaraljkaška / vokalna radionica tradicijskih pjesama

8./9.12.2018.// 21h/11-15h // Dnevni boravak / FIlodrammatica

Prostor Plus Vas poziva na jednodnevnu radionicu udaraljki voditelja Nikole Švende i vokalnu radionicu tradicijske glazbe Hrvatske, Srbije i Makedonije koje će se održati 9. prosinca 2018. od 11 do 15 sati u prostorijama Filodrammatice, Korzo 28. Vokalnu radionicu će voditi voditeljice skupine "Kamene babe", a otvorena je svim zainteresiranima. Prijave s imenom i prezimenom, kontakt podacima te kratkom motivacijom i naznakom radionce do 5.12.2018. šaljite na e-mail adresu: Turn on JavaScript!. U subotu 8.12.2018. u Book Caffeu Dnevni boravak održat će se koncert skupine "Kamene babe" s početkom u 21 sat. Ulaz je besplatan.

Radionica tradicijskog pjevanja
Vrijeme: 9.12.2018 // 11:00-15:00
Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28, I kat
Cijena: 150 kn do 27.11., 200 kn do 5.12.
Kontakt: Turn on JavaScript!

Osim toga u nedjelju 9.12. od 11 do 15 sati održat će se jednodnevna radionica udaraljki Nikole Švende, glazbenika i voditelja radionica afričkih i arapskih bubnjeva, balkanskih i romskih stilova sviranja sa različitim dobnim skupinama i profilima ljudi. .

Fokusirat ćemo se na orijentalne, afričke, romske i balkanske ritmove kroz učenje tehnika na različitim tipovima udaraljki (darbuka, djembe, tapan, šuškalice, tehnike sviranja palicama – bubnjarski set, frame drum etc.). Predznanje nije potrebno, a kroz radionice polaznici će dobiti uvid u bogatu glazbeno-ritmičku tradiciju naših prostora i različitih svjetskih tradicija. Igrajući se zvukom stvorit ćemo jedinstveno polje ritma, a kakav je osjećaj biti dio kruga - saznajte na radionici.Vlastiti instrument je dobrodošao, a radionica je namijenjena za sve dobne skupine i ograničena na 8 polaznika.Prijavu s imenom i prezimenom, kontakt podacima te kratkom motivacijom do 5.12.2017. šaljite na e-mail adresu: Turn on JavaScript!.

Radionica udaraljki
Vrijeme: 9.12.2018 // 11:00-15:00
Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28, I kat
Cijena: 150 kn do 1.12., 200 kn do 5.12.
Kontakt: Turn on JavaScript!

Glazbeni kolektiv "Kamene babe" je vokalno – instrumentalna skupina od dvanaest članova koji istražuju, pjevaju i sviraju tradicijsku glazbu Hrvatske i Balkana. Način izvođenja pokušavaju prilagoditi pjesmi kojoj pristupaju, slušajući kako im ona govori. Stoga, ponekad djeluju kao zbor, manja pjevačka skupina, a ponekad kao bend. Istodobno njeguju više pristupa. Reinterpretiraju tradicijsku glazbu, stvaranjem novih aranžmana i prihvaćanjem slobode izvođenja te, s druge strane, nastoje na temelju terenskih snimaka što vjernije usvojiti podneblju i vremenu specifičan način pjevanja kako bi prizvali davne glasove na koje je sluh zaboravio. Imenom kamene babe nazivaju se amorfne kamene gromade koje je moguće pronaći na primorsko-mediteranskom području Hrvatske. Prema mitološkoj i legendarnoj predaji, te stijene prenose trag arhaične kulture i ženskoga kulta; donose sreću, blagostanje i plodnost ljudima, poljima i mjestima.

Više info:

Facebook
Soudcloud
Youtube

Radionice i koncert "Kamenih baba" realizira se u suradnji s Udrugom Kamene babe. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge i Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula. Koncert skupine "Kamene babe" održat će se u suradnji s Book Caffeom Dnevni boravak.

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.

Partneri