KAKO I ZAŠTO O PLESU- radionica plesne kritike za djecu na Periskopu- 09.-10.10.2018.// mentorica: Ivana Slunjski

KAKO I ZAŠTO O PLESU- radionica plesne kritike za djecu na Periskopu

09.-10.10.2018.// mentorica: Ivana Slunjski

U sklopu festivala Periskop održat će se radionica plesne kritike za djecu KAKO I ZAŠTO O PLESU. Prijave na mail Turn on JavaScript!.

Radionica Kako i zašto pisati o plesu namijenjena je djeci i mladima s afinitetom prema pisanju i izvedbenim umjetnostima. Zamišljena je kao dvodnevni susret tijekom kojeg bi im se informativno i kontekstno nastojala približiti plesna umjetnost te ih se upoznalo s osnovama pisanja kritike i analiziranja predstave. Nakon uvodnog dijela, predviđeno je zajedničko gledanje predstave i potom razgovor s izvođačima i autorima u kojem će polaznici sami postavljati pitanja i doznati nešto više o umjetničkim procesima i sve drugo što ih bude zanimalo o predstavi. Dio razgovora može se iskoristiti za nastanak manjih intervjua i reportaža te fotografskih priloga. U završnome dijelu radionice polaznici će se okušati u pisanju osvrta ili kritika o predstavi.

Radionicu će voditi plesna kritičarka i teoretičarka Ivana Slunjski, jedna od urednica časopisa za plesnu umjetnost Kretanja.