Igre u zraku za djecu- 23./24.3.2019 // 10-12 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Igre u zraku za djecu

23./24.3.2019 // 10-12 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Prostor Plus poziva svu zainteresiranu djecu u dobi do 7 do 12 godina na radionicu zračnih vještina (svila i zračni obruč) za djecu voditeljice Nives Soldičić koja će se održati u subotu i nedjelju 23. i 24. ožujka 2019. od 10 do 12 sati u Filodrammatici. Radionica se provodi u sklopu projekta "Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci" .

Ples na tkanini, poznatiji kao ples na svili je zračna vještina koja kombinira ples i gimnastiku. Na zabavan i kreativan način povećava fleksibilnost, snagu i izdržljivost.
Aerial ring, poznat i kao aerial hoop (zračni prsten odnosno obruč) ili lyra jest zračna vještina slična trapezu na kojoj se izvode razne figure.
Na intenzivnoj vikend radionici djeca će kroz igru i ples i pod budnim okom voditeljice naučiti kako visiti naopako, penjati se i raditi razne figure na tkanini.
Sat se sastoji od zagrijavanja tijela, kondicionih igra te učenja vještine penjanja i osnovnih figura primjerenih dobu djeteta. Proučavat ćemo ravnotežu, koordinaciju, fleksibilnost i snagu kroz zabavne, fokusirane igre i grupne vježbe.

Radionicom se postiže povećana svijest polaznika radionice o kretanju i bivanju u prostoru, usvajanje novih motoričkih vještina te jačanje i nadogradnja postojećih motoričkih vještina, poboljšanje koordinacije, kontrole tijela, ravnoteže, izdržljivosti i ukupne snage. 
Osim toga, radom u grupi potiče se učenje i poboljšanje socijalnih vještina, poboljšanje izražavanja pokretom i plesom te je kod djece potaknuto kinestetičko razmišljanje i rješavanje zadatka.

Nives Soldičić je cirkuska umjetnica i performerica, plesačica , klaunesa, autorica. Predsjednica Udruge Prostor Plus u Rijeci. Članica Nomadske plesne akademije Hrvatska i Udruženja plesnih umjetnika Hrvatska.  Pokretačica plesa na svili u Rijeci. Suvremeni ples upoznaje 2006. godine kroz Udrugu (za scenske umjetnosti) Prostor Plus u Rijeci  i od tada se njime aktivno bavi. U Zagrebu nastavlja sa plesnom edukacijom a 2008. godine u CKM-u otkriva i zaljubljuje se na prvi pogled u ples/akrobacije na svili/tkanini. 2009. se vraća u Rijeku i u Prostor Plus. Od tada aktivno djeluje u udruzi, sudjeluje u raznim plesnim performansima, organizira radionice cirkuskih vještina,  vodi redovne satove akrobacija na svili te je jedna od umjetničkih selektorica Festivala suvremenenog plesa i pokreta - Periskop. Osim toga, vodi intenzivne radionice akrobacija na tkanini u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Klaunesa je u udruzi Crveni nosovi  od 2013. godine i od tada se redovito educira u Internacionalnoj školi humora u Beču.  

Radionica je besplatna no prijave su obavezne zbog ograničenog broja sudionika/ca (12 osoba). Na radionicu je potrebno doći u uskoj udobnoj odjeći.

PRIJAVA:
Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika/ca (12 polaznika/ca). Prijave se do 21.3.2019 zaprimaju na email Turn on JavaScript!.

MJESTO: Filodrammatica, Korzo 28, I kat
VRIJEME: subota 23. ožujka od 10h do 12h / nedjelja 24. ožujka od 10h do 12h
CIJENA: Besplatno
UZRAST
: od 7 do 12 godina

*Fotografija: radionica u organizaciji plesne skupine SWEET BEAT, Koprivnica, 2018

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Organizacija aktivnosti je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Prostor Plus.

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova.

Partneri