Festivalska smišljaonica - ODGOĐENO- 14./15.3.2020. // Studio Kamov, Križanićeva 6a

Festivalska smišljaonica - ODGOĐENO

14./15.3.2020. // Studio Kamov, Križanićeva 6a

Pozivamo djecu osnovnoškolskog uzrasta, na radionicu selekcije koju provodi Prostor Plus u suradnji s Vijećem mladih Benčić. Za manifestaciju Plesni zbirkus 2020. trebamo odabrati radove na koje su se prijavili razni/e umjetnici/e sa svojim izvedbama i radionicama s područja izvedbenih umjetnosti za djecu. Radionica će se održati 14.3. od 9 do 13 sati i 15.3. od 9 do 14 sati u Studiju Kamov, a provodi se u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”.

Plesni zbirkus službeno ide u svoje drugo izdanje! Predstave suvremenog plesa, cirkusa i kazališta gledati ćemo od 26. travnja do 10. svibnja 2020. godine. Suradnju s Vijećem mladih Benčić nastavljamo i odmah uranjamo u ocjenjivanje predstava.

Prvo izdanje Festivala Plesni zbirkus ostvarilo je odličan uspjeh – predstave su bile uspješne, publike je bilo puno i radionice su bile popunjene. Objavljen je i novi poziv za umjetnike te je stiglo puno prijava koje sada treba pogledati, ocijeniti i izabrati one koje želimo na 2. Plesnom zbirkusu.

Radionica je besplatna, a djeci će biti osiguran topli obrok. Prijave su otvorene do  13. ožujka 2020. ili do popunjavanja predviđenog broja mjesta na radionici. Dodatne informacije i formular prijave pronađite na ovoj poveznici, no požurite s prijavama jer je broj mjesta ograničen!

Radionica se provodi u partnerstvu s Vijećem mladih Benčić u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci”. Nositelj projekta Žiroskop je Udruga Drugo more, a partneri na projektu su Grad Rijeka, Savez udruga Molekula, Udruga Filmaktiv, Udruga Ri Rock i Udruga Prostor Plus. Svrha projekta je razvoj i osnaživanje civilno-javnog partnerstava u upravljanju prostorima Filodrammatice i Omladinskog kulturnog centra Palach. Projekt ukupne vrijednosti 2.416.102,66 kuna financira Europska unija s 2.053.687,26 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 362.415,40 kuna.

Sadržaj ove komunikacije isključiva je odgovornosti Udruge Prostor Plus.

Partneri