DanceAbility radionica plesa i pokreta- 2.3.2019. // 10-13 //  HKD na Sušaku

DanceAbility radionica plesa i pokreta

2.3.2019. // 10-13 // HKD na Sušaku

Prostor Plus poziva na sudjelovanje u radionici inkluzivnog plesa po DanceAbility metodi certificirane voditeljice Helvecie Tomić koja će se održati u subotu 2. ožujka 2019. od 10 do 13 sati u HKD na Sušaku s ulazom pristupačnim vozilima i pomagalima za kretanje. Ova radionica je prva u nizu DanceAblitiy radionica koja se provodi u sklopu projekta Žiroskop. Sljedeća radionica održat će se 6.4.2019.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranim osobama, neovisno o invaliditetu ili savršenosti tijela, neovisno o razini tjelesne funkcionalnosti ili o prethodnom plesačkom iskustvu. Mješovite grupe s obzirom na tjelesnu datost i iskustvo najplodnije su tlo za pronalazak i produbljivanje vlastitog izričaja.

DanceAbility pristup usmjeren je na improvizaciju s ciljem pronalaska vlastitog kreativnog pokreta. Princip rada je iznutra prema van, kroz maštu, bez zadanih pokreta, osjećajući i razvijajući vlastite pokrete, ne bi li se spajanjem individualnih stvorio zajednički izraz. Inkluzivnim pristupom u kojem su sve psiho-fizičke različitosti dobrodošle, povećava se svijest o kreativnosti i mogućnosti kretanja svake osobe, ujedinjuje sudionike kroz vježbe osmišljene tako da svatko može sudjelovati, bez izolacije, gradeći povjerenje, povezanost i zajedništvo.

Inkluzivni ples je, dakle, i alat za senzibiliziranje društva i za otvaranje mogućnosti marginaliziranim skupinama i „povlaštenim skupinama“ pronalaska zajedničkih vrijednosti. Kako ćemo se na radionici prvenstveno baviti plesom i pokretom ovim se pristupom nastojimo odmaknuti od ustaljenih pokreta i otvoriti široku paletu vokabulara kretanja. Ovaj pristup plesu nema terapeutsku svrhu niti je isključivo namijenjen osobama s invaliditetom. Ovakav pristup nastoji stvoriti jednake uvjete za suradnju i okruženje za učenje. To je prostor ravnopravnosti i slobode za sve s ciljem pronalaženja, razvijanja i produbljivanja vlastitog plesnog izraza.

Radionicu vodi Helvecia Tomić certificirana za vođenje pokreta i plesa grupa mješovitih fizičkih mogućnosti po DanceAbility metodi. U Portugalu stječe DanceAbility edukaciju, dok u Zagrebu glumačku i plesnu edukaciju te naziv magistre makroekonomije. Kao glumačka i plesna izvođačica surađuje na društveno angažiranim umjetničkim projektima. Primjeri takve suradnje su: cjelovečernja plesna predstava ‘Moje srce kuca za nju’, kazališta Montažstroj, koja je uključivala kao izvođačice ujedno i najranjivije članove našeg društva, beskućnice i nezaposlene žene; projekt Skaraventer – “Angelus Novus: živa razglednica iz Zagreba”, fizičkog i interaktivnog kazališta Teatro In Rivolta iz Italije, koji se bavi građevinskim ruševinama i emocionalnim vezama koje s njima (ne)uspostavljamo; “Napravi malo mjesta za maštu”, interaktivna kazališna dječja predstava koja potiče i razvija kreativnost i maštu; u IMRC kolektivu za istraživanje plesa i pokreta sudjeluje kao voditeljica radionica te izvođačica u cjelovečernjim plesnim predstavama „Nukleon“ i „Bella Ciao”; u projektu „5. ansambl“ Grada Rijeke i HNK pl.Zajc voditeljica je scenskog pokreta i plesa. Vodi inkluzivne plesne radionice u Zagrebu, Rijeci i ostatku Hrvatske po DanceAbility metodi.

PRIJAVA: 
Prijava je obavezna zbog ograničenog broja polaznika/ca. Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac pri dnu ovog teksta te poslati email naslova "Ispunio/la sam obrazac prijave za DanceAbility" na email Turn on JavaScript!.
Oni koji se ne koriste internetom mogu se prijaviti putem SMS-a na broj 0989306509. Prijave se zaprimaju do 27.2.2019.

MJESTO: HKD na Sušaku, pozornica
VRIJEME: od 10h do 13h, subota 2.ožujka 2019.
CIJENA: Besplatno
DONJA dobna granica: od 13 godina, gornje granice nema
(prijave za mlađu djecu molimo poslati u zasebnom emailu s naznakom Djeca DanceAbility)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Organizacija aktivnosti je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj komunikacije isključiva je odgovornost Udruge Prostor Plus.

Radionica DanceAbility realizira se u suradnji s CroMSIC - Croatian Medical Students’ International Committee. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. 


Više o programima Prostora Plus saznajte na stranici www.prostorplus.hr

Obrazac za prijavu

Ispunjavanjem prijave potvđujem da su priloženi podaci točni te da se slažem s uvjetima sudjelovanja na radionici i dozvoljavam upotrebu osobnih podataka u tu namjenu.