Akrobacija / ples na svili - aerial silk- JUTARNJI TRENINZI od 9.11.2021.

Akrobacija / ples na svili - aerial silk

JUTARNJI TRENINZI od 9.11.2021.

Prostor Plus poziva sve zainteresirane na jutarnje treninge akrobacija odnosno plesa na svili (aerial silk). Treninzi za početni i srednji stupanj se održavaju utorkom i četvrtkom 9:00-10:30 u Filodrammatici, a vode ih Nives Soldičić i Martina Goričanec. Prijavu poslati na email: Turn on JavaScript!.

Vrijeme: utorak i četvrtak 9:00-10:30
Mjesto: Filodrammatica
Voditeljice: Nives Soldičić i Martina Goričanec
Stupanj: početni/srednji
Cijena: 300 kn/mjesečno
Prijavu poslati na email: Turn on JavaScript!

Treninzi su namijenjeni onima koji tek počinju kao i onima koji već vladaju osnovama tehnike na zračnoj tkanini. Predviđeni su za 10 polaznika_ca po grupi, nakon toga se zatvaraju prijave. Za trening su potrebne tajice, majica ili bodi, upornost i entuzijazam!

 

Što su akrobacije/ples na svili?

Ples na tkanini koji rado nazivaju plesom na "sviil" je zračna vještina novog cirkusa. Nastala je 50ih godina u Francuskoj, ali je tek 1998. godine zasjala u poznatom Cirque du Soleil od kada se vrlo brzo raširila po cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. Ona spaja gimnastiku, ples, kreativnost i glazbu na jedinstven način. Ova plesno-umjetnička vještina razvija fokus, kondiciju, fleksibilnost te samopouzdanje zbog savladavanja elemenata na određenoj visini i suočavanja s eventualnim strahovima.

 

Kako izgleda trening?

Trening se sastoji od 3 dijela. Prvi dio se bavi zagrijavanjem tijela, vježbama za balans, snagu i izdržljivost te osnovama tjelesnog i plesnog pokreta. Drugi se dio odvija na tkanini, uči se vještina i razvija se vlastiti umjetnički izraz. Kreće se od jednostavnijih figura prema sve kompleksnijim i zahtjevnijim. Treći i najvažniji dio je istezanje tijela i opuštanje.

 

O voditeljicama:

Nives Soldičić je cirkuska umjetnica, klaunesa, joga učiteljica. Plesom na svili počela se baviti 2008. godine u Zagrebu. Ovu predivnu vještinu dovodi u Rijeku, vodi intenzivne radionice i redovne treninge. Nastupala je na mnogim festivalima i događajima. Ples na svili ju uvodi u svijet cirkusa.

Martina Goričanec magistra je vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna. Zračnim vještinama na svili počinje se baviti 2017.godine u Rijeci. Uz redovne satove svile, sudjeluje na intenzivnim radionicama cirkuskih i plesnih vještina (aerial hoop, poi, trapez, suvremeni ples..) kako bi nadopunila svoje vještine. Sudjelovala je u 4 grupna nastupa, te je asistirala u vođenju intenzivnih radionica svile za djecu.

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice i Palacha upravlja SU Molekula.

Prostor Plus

Partneri