Završna produkcija Prostora Plus- 27./28.6.2015., Fildorammatica, Korzo 28/I, 20:00

Završna produkcija Prostora Plus

27./28.6.2015., Fildorammatica, Korzo 28/I, 20:00

Udruga za izvedbene umjetnosti Prostor Plus u subotu i nedjelju, 27. i 28. lipnja, u 20 sati u Filodramatici (Korzo 28/I), predstavlja završne produkcije nastale u sklopu edukacijskog ciklusa 2014./2015.

"Kako me pratiš"

Autorica/Koreografkinja: Ivana Kalc

Izvođačice/koautorice: Arijana Pospišil, Nermina Mehić, Kristina Čavlović, Tereza Korošec, Sanda Hunjak, Kristina Žuvela, Nives Soldičić

Čak i kada sam sama, pored sebe osjećam nekoga...osjećam tebe. Tvoj ritam postaje moj ritam, osluškujem kako me pratiš....kako te pratim....kako smo zajedno...čak i kada nismo. Kada sam sama, u meni i dalje titra dio zajedništva. Dok letim, sa sobom nosim dio svoga jata...

"Kako me pratiš" je izraz naše želje da pripadamo, pokušaj osamostaljenja unutar grupe, osluškivanje većeg organizma čiji dio ćemo tek postati. Energija zajedničkog ritma daje nam poticaj da se i sami otisnemo i poletimo. Zajedništvo nam pruža utočište, sigurnu luku u koju se vraćamo. A kada lutamo, sami, u sebi nosimo puls, titraj nečega većeg od sebe, nečega što nas doziva i vuče k sebi.

"Fibres"

Koreografkinja: Kate Foley

Glazba: Fibres (2015)

Autori glazbe: JMZM Josip Maršić, Zoran Medved

Izvođačice: Anika Cetina, Anika Mavrić, Ivona Medić, Arijana Pospišil, Eva Šustar, Matilda Vassalli, Morgana Vassalli

Fibres je rad u nastajanju, rezultat intenzivne radionice za mlade profesionalne plesače koji se održao u Filodrammatici od 22-26.6.2015. u organizaciji Prostora Plus, a koji će biti nastavljen tijekom 2015/2016.

Ova prva slika većeg djela u nastajanju prikaz je skupine ljudi povezanih u matrici prostora, vremena i energije.

"O prirodi konflikta razmišljam već nekoliko godina. Pratila sam raspravu na tu temu fizičara Davida Bohma i njegovog starog prijatelja Jidde Krishnamurtija. Pročitala sam i nekoliko knjiga britanskog psihoanalitičara Mauricea Nicholla koji je studirao s G. I. Gurdjieffom i Carlom Jungom. On je razmatrao pojam vremena i samo-razvoja. Kada sam čula Fibres na Glazbenom bienalleu u Zagrebu ranije ove godine, mnoge su emocionalno rezonante slike povezane s ovim istraživanjem konačno sjele na mjesto." (Kate Foley)

"Sevdah solo"

"Sevdah solo” plesna je improvizacija koja istražuje spoj suvremenog plesa i tradicijskog melosa sevdaha.

Izvođačica: Arijana Pospišil

Glazbena pratnja: Maja Bolić i Tajana Josimović

VINS - vokalno izvedbena neformalna skupina

Voditeljice: Maja Bolić & Tajana Josimović

Izvođači: Marko Kalc, Branimir Paškvan, Tea Juretić, Ines Drašković, Andrea Crnković, Tajana Josimović, Maja Bolić

Ples, pjesma te ugodno druženje prije, tijekom i nakon održat će se u Filodrammatici u subotu i nedjelju 27. i 28. lipnja u 20 sati.

Rad Prostora Plus podržava Zaklada Kultura nova.

Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.