Varijete proljetnog klijanja- 22.3.2019. // 19:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Varijete proljetnog klijanja

22.3.2019. // 19:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Prostor Plus vas poziva na proljetno izdanje programa Varijete naziva Varijete proljetnog klijanja sačinjen od izdanaka novog cirkusa, etno mladica te ostalih atipičnih klica izvedbenih žanrova kao i veganskih namaza. Ovaj proljetni Varijete održat će se u petak 22.3. s početkom u 19 sati u Filodrammatici, Korzo 28, I kat.

Odlučile smo organizirati događanje koje uključuje pripremu hrane i zabavu jer nam nedostaje zajedničkih aktivnosti koje uključuju grupni rad i pjesmu te dijeljenje dobrog raspoloženja i hrane. Pozivamo sve naše prijateljice/lje, suradnice/ke, volonterke/e i sve zainteresirane da nam se pridruže u borbi protiv proljetnog umora izvedbenim umjetnostima i veganskim namazima. 

Herboretum Proljetnog klijanja:
izvedba na svili Aerial CiRIkus
izvedba Plesni studio Axis
izvedba Sara Šimić
vokalno-instrumentalne izvedbe Etno rasadnik
Kroz herboretum će nas provesti voditeljice Tika i Verna 

Povrtnu ilustraciju i dizajn izradila je Modrozelena Alga

Pojmovnik:
Klijanje, m.  puštanje klica [grah klija]; početni stadij razvoja klice, koji se odvija u povoljnim uvjetima: dovoljna količina vlage, pogodna temperatura, a kod nekih sjemenki i svjetlost.
(G klijanja)

Varijete, m.
〈G varijetèa〉
- vrsta zabavnoga kazališta u kojem se izvodi mješoviti program, sastavljen od glazbenih, plesnih, komičnih, artističkih i drugih točaka
Hengété, m./f.
〈G. hengétéa〉
- užitak druženja uzrokovan zabavom, u zimskom ugođaju kojeg građani/ke provode u zatvorenim javnim gradskim prostorima uz hranu i pjesmu uz dodatak francuskih naglasaka

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Palacha i Marganova upravlja SU Molekula.

Zahvaljujemo na povrtnoj podršci dućanu Košara.

Partneri