Rent a Delta

predstava na specifičnoj lokaciji

"Rent a Delta" je godišnja predstava polaznika suvremenog plesa, joge, fizičkog kazališta i fiskulture u organizaciji Prostora Plus u Molekuli.

U projektu "Rent aDelta" sudjeluje 6 mentora i 20 studenata koji su prostor zgrade Ivexa iskoristili kao site specific lokaciju za predstavu koja ispituje prošlost, sadašnjost i budućnost područja Delte u Rijeci.

Predstava govori o Delti, u ”site specific” lokaciji za predstavu koja ispituje povijesni tijek i budućnost područja ušća.

Realizaciji projekta pomogla su razna predavanja kao što su predavanje arhitektonskog biroa Randić-Turato, predavanje kustosa Muzeja grada Rijeke Mladena Grgurića, a arhitekt Francesco Molinari upoznao je studente s vlasničkim odnosima na području Delte i s GUPU-om, Gradskim urabnističkim planom. Prikupljene informacije studenti su potom pretvorili u izvođački jezik i time stvorili novu drugačiju sliku Delte u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, stavljajući naglasak na važnost ovog djela grada.

autori/izvođači::
Lucija Blažević, Andrea Crnković, Maja Dobrila, Jelena Germuth, Jelena Graovac, Ervin Grujić, Vedran Hajduk, Vladimir Ježić, Marko Kalc, Tanja Kalčić, Denis Kirinčić, Antonio Kiselić, Marija Maksimović, Matea Pasarić, Sara Saršon, Andrea Staničić, Gloria Sellan, Jasmin Vrban, Sanja Tonković i Nikolina Zrinski.

mentori:
Marin Alvir, Kate Foley, Lara Mamula, Francesco Molinari, Gordana Svetopetrić i Alan Vukelić

Video

Video: Rent a Delta- predstava na specifičnoj lokaciji