Periskop 2019: poziv na natječaj Novi horizonti- prijave do 19.8.2019.

Periskop 2019: poziv na natječaj Novi horizonti

prijave do 19.8.2019.

Prostor Plus poziva mlade umjetnike/ce koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta da se, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, prijave na natječaj za predstavljanje prvih autorskih radova 'Novi horizonti' u sklopu trećeg izdanja Festivala suvremenog plesa i pokreta - Periskop koji će se održati od 4. do 18.10.2019. u Rijeci. Prijaviti se mogu gotovi radovi/koreografska djela ili radovi u nastajanju.

Festival suvremenog plesa i pokreta - Periskop je manifestacija koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva u organizaciji Udruge Prostor Plus. Programska linija „Novi horizonti„ u skladu s ciljem decentralizacije i jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu, nastoji pružiti podršku mladim autorima/cama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela.  

Prijaviti se mogu plesne/i umjetnice/i s područja Hrvatske s gotovim radovima/koreografskim djelima ili radovima u nastajanju.

Mlade/i umjetnici/ce natječajem dobivaju priliku da prouče specifične koreografske prakse, iskoriste smjernice za propitivanje, razvoj vlastitih ideja i načina rada te da svoj rad javno prezentiraju.

Prijave se zaprimaju do 19.8.2019., na email Turn on JavaScript!, s naslovom emaila: Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati:

  • Životopis i kontakt,
  • motivacijsko pismo,
  • koncept i opis rada koji se prijavljuje,
  • video-snimku, ako je riječ o gotovoj koreografiji (vimeo ili youtube)
  • tehničke zahtjeve, ako je riječ o gotovoj koreografiji.

Festival nudi:

  • scenu, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu,
  • prostor za probe (u dogovoru s umjetnikom/com)
  • mentorstvo (u dogovoru s umjetnikom/com)

O rezultatima natječaja prijavljeni će biti obavješteni emailom najkasnije do 23.8.2019., a informacije će biti objavljene i na stranicama Prostora Plus (www.prostorplus.hr).

Festival Periskop financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Partneri