Nestajanja - somatski susret izvođača i gledatelja- 24.11.2018. // 19:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Nestajanja - somatski susret izvođača i gledatelja

24.11.2018. // 19:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Prostor Plus u suradnji s Multimedijalnom kolibom iz Zagreba dovodi Nestajanja u Filodrammaticu, u subotu 24.11.2018. u 19 sati. Rad Nestajanja gradi se na somatskom iskustvu izvođača, kao i gledatelja. Zanima nas pojedinačno i osobno koje izranja iz općeg i univerzalnog. Krećemo od jedne, prve stanice iz koje smo nastali, kao pojedinci i kao vrsta i, putujući dubinama različitih struktura i procesa koji nas čine onime što jesmo, stvaramo ples.

Autorica koncepta, Zrinka Šimičić Mihanović, posljednjih deset godina studira i istražuje somatski pokret, prvenstevno kroz Body-Mind Centering® pristup, ali i kroz druge somatske pristupe i prakse. Njezin autorski rad i do sada je bio nadahnut somatskim iskustvom, no u Nestajanjima ono prvi put istodobno postaje ishodištem, metodom, a na određeni način i temom rada. 

autorica koncepta: Zrinka Šimičić Mihanović
plesačice: Tamara Curić, Lana Hosni, Ivana Pavlović, Sonja Pregrad, Zrinka Šimičić Mihanović, Nastasja Štefanić
autor zvuka: Roko Crnić
tehnička podrška: David Dubrović

Rad Nestajanja nastao u koprodukciji Multimedijalne kolibe i Zrinke Šimičić Mihanović, uz potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Gostovanje u Rijeci realizirano je kroz suradnju Multimedijalne kolibe i Prostora Plus, a podržano je od Ministarstva kulture RH. Rad Multimedijalne kolibe podupire Zaklada Kultura nova.Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge i Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

Partneri