Jakov kaže- autorica: Sanja Josipović

Jakov kaže

autorica: Sanja Josipović

koprodukcija PROSTORA + i Centra za kulturni turizam KORAKI

U koprodukciji PROSTORA + i Centra za kulturni turizam KORAKI organizira se kreativna plesna radionica kojoj je krajnji cilj predstava suvremenog plesa /contemporary dance piece. Radi se o projektu „Simon says“ autorice/koreografa Sanje Josipović, koji je nastao i premijerno je izveden kao diplomski rad autorice na Anton Bruckner Univerzitetu Linz, Austrija, u lipnju 2008 godine.

Projekt je osmišljen i napravljen kao ko-autorski rad plesača i koreografa, tako da svaki plesač/izvođač u projekt donosi svoje vlastite ideje, plesno ili kazališno iskustvo, svoj movement material... Na taj način, iako tema i struktura projekta/dance piecea ostaju iste, sam dance piece se mijenja sa svakom promjenom plesača/izvođača/koautora, što čini rad na projektu kreativnim i istraživačkim za svakog od sudionika.

Rezultat radionice, tj. projekta, predstava/dance piece izveden je na Op Art festivalu u Voloskom u organizaciji Centra KORAKI krajem svibnja, te na Warp engine Rijeka u organizaciji PROSTORA + u lipnju.

autorica: Sanja Josipović

koautori/izvođači: Bjanka Bilen, Maja Dobrila, Vladimir Ježić, Tanja Kalčić, Antonio Kiselić, Sandra Turkalj, Jasmin Vrban, Petra Zverski

Članovi i suradnici u projektu:

Vladimir JežićSanja Josipović