GLA SANJE / Voic Ing- 21./22.12.2019.//19:00/Filodrammatica, Korzo 28, I kat

GLA SANJE / Voic Ing

21./22.12.2019.//19:00/Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Prostor Plus, u suradnji sa zagrebačkom ekscenom dovodi predstavu Gla Sanje / Voic ing, nastavak predstave Objekt u subjekt prelazi prikazan na Periskopu 2017. Gla Sanje se bavi glasom tijela, svjetla i zvuka koji u ovoj predstavi imaju jednaku težinu, i njihovom suigrom. Predstava Gla Sanje održat će se u subotu i nedjelju 21. i 22.12. u 19 sati u Filodrammatici. Rezervacije su radi ograničenog broja posjetitelja obavezne i zaprimaju se na email Turn on JavaScript!.

Projekt GLA SANJE / Voic Ing autora Nikoline Komljenović, Božidara Šumija i Brune Pocherona bavi se sastavnim elementima izvedbe i dramaturgije koristeći tijelo i tehnologiju. Kamen temeljac ovog razvojnog procesa je prisutnost svjetla kao izvođača. Fizikalnost izvođača jednako je valorizirana kao i nematerijalnost svjetla i zvuka u rezonantnom prostoru.

Kad se kraj i/ili početak procesa povežu sa drugim procesom, onda krajevi i početci postaju proces za sebe. Tako dobijemo niz procesa, niz gdje jedan proces prelazi u drugi proces i pri tom zadržimo krajeve i početke. Ili drugim riječima: ulazimo u tok (flow). Gla Sanje stvara jasan okvir predstave u neizvjesnosti sadašnjeg trenutka.
Glas artikulira tijelo, tijelo usmjerava glas.

Predstava GLA SANJE dio je većeg projekta naziva Objekt u subjekt prelazi prikazan je na Periskopu 2017, a počeo je 2013. godine a bavi se procesom, tijelom, međuprostorom, samostvaranjem. Prva predstava serije radova vezana je uz kralježnicu i njen subjektivitet konkretnog tijela. Gla sanje, koje je druga predstava istoimenog serijala, bavi se glasom tijela u stvarnom i metaforičkom značenju.

Ideja: Nikolina Komljenović
Igra i izvedba: Nikolina Komljenović i Božidar Šumi
Dizajn svjetla i izvedba: Bruno Pocheron
Grafičko oblikovanje: Tomislav Turković
Fotografija: Marko Gutić Mižimakov
Produkcija: ekscena i Wiesen 55e.V.Podrška: POUZ Zagreb i Tala plesni centar
Financije: Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb

Cijena ulaznice je 30 kn. Ulaznice je moguće nabaviti 30 minuta prije početka predstave. Radi ograničenog broja mjesta obavezna je rezervacija na Turn on JavaScript!.

Zahvale :
Marko Gutić Mižimakov, Nika Pećarina, Ana Jelušić, Bruno Pocheron, Tamara Curić, Marta Krešić, Nina Gojić, Ivana Slunjski, Zvonimir Kvesić, Tomislav Turković, Robert Taradi, Katarina Arbanas, Silvija Dogan, Mladen Vujičić, Stipe Gugić, Karmen Sunčana Lovrić, Karla Horvat Crnogaj, Morana Matković, Vana Gaćina, Tara Ivanišević, Ana Marija Bogdanović, Karen Nhea Nielssen, Sepp Rinze, Katarina Pejović, Rosalind Crisp, Jason Mulhausen, Irena Mikec, UPUH, PULS, Futur II, Silvia Marchig, Mislav Žitko, Karlo Pavičić, Sonja Pregrad, Tomislav Tomaić, Teuta Gatolin, Josipa Bubaš, Colin Black, Jure, Dora Kokolj, Anamarija Jandrašek

Gostovanje predstave je realizirano u suradnji s ekscenom. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Palacha i Marganova upravlja SU Molekula.

Partneri