Varijete Ćušpajz- 14.12.2018.// 19:00-00:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Varijete Ćušpajz

14.12.2018.// 19:00-00:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Prostor Plus vas poziva na gastro izvedbeno događanje naziva Varijete Ćušpajz kojim se predstavlja završna godišnja produkcija Prostora Plus sačinjena od kulinarsko izvedbenih performansa koji uključuju – gastroknjiževnost, glazbeni meni u etno varijacijama, akrobacije na svili te ostale podvrste netipičnih izvedbenih žanrova. Ovaj gastro izvedbeni Varijete održat će se u petak 14.12. s početkom u 19 sati u Filodrammatici, Korzo 28, I kat.

Odlučile smo organizirati događanje koje uključuje pripremu hrane i zabavu jer nam nedostaje zajedničkih aktivnosti koje uključuju grupni rad i pjesmu te dijeljenje dobrog raspoloženja i hrane. Pozivamo sve naše prijateljice/lje, suradnice/ke, volonterke/e i sve zainteresirane da nam se pridruže na izmaku snaga u proslavi približavanja kraja radne godine.

Detaljni meni Varijete Ćušpajza  stiže uskoro.

Povrtnu ilustraciju i dizajn izradila je Modrozelena Alga

Pojmovnik:
Ćušpajz, m. (čušpajz, cušpajz, etim. austr.njem. Zuspeise: prilog jelu)
(G ćušpajza)
- jelo koje se pravi tako što se u lonac stavi sve ono jestivo što ti se nađe u kući i skuha. (slično; varivo, manešta, manistra)
Varijete, m.
〈G varijetèa〉
- vrsta zabavnoga kazališta u kojem se izvodi mješoviti program, sastavljen od glazbenih, plesnih, komičnih, artističkih i drugih točaka
Hengété, m./f.
〈G. hengétéa〉
- užitak druženja uzrokovan zabavom, u zimskom ugođaju kojeg građani/ke provode u zatvorenim javnim gradskim prostorima uz hranu i pjesmu uz dodatak francuskih naglasaka

Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice, Palacha i Marganova upravlja SU Molekula.

Partneri