Alice in WonderBand izvodi Komični akustični mjuzikl KISS- 5. 4.2019. // 20:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

Alice in WonderBand izvodi Komični akustični mjuzikl KISS

5. 4.2019. // 20:00 // Filodrammatica, Korzo 28, I kat

“To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i uvjerljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.” Peter Kes, Süddeutsche Zeitung, München

KISS je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i, povrh svega, ljubavi između muškarca i žene.

Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pjesama, tradicionalnih balkanskih pjesama kao i autorskih brojeva samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima - samo vlastitim tijelom i glasom.
Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike - u savršenoj harmoniji.

Predstavu je do sada vidjelo preko 15 000 gledatelja u zemlji i inostranstvu (Njemačka, Austrija, Francuska, Italija, Turska, Crna Gora, BiH), a na prestižnim kazališnim festivalima nagrađena je s nekoliko značajnih nagrada.

Režija: Višnja Obradović
Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški
Muzički aranžmani/kompozicija: Alice in WonderBand
Dizajn zvuka: Goran Vujičin
Kostimografija: Nataša Jovičić / Lutkart
Frizure: Budislav Vlajkov / Beastic
Produkcija: Otvoreni krug Novi Sad
Trajanje predstave: 60 minuta

Alice in WonderBand je nastao 1998. godine na Fruškoj gori, a od tada je plodove svog kreativnog rada proširio na čitavu regiju. Jedini su u ovom dijelu Evrope koji se bave vrlo specifičnom vrstom scenske umetnosti - spojem muzike, kazališta, plesa i akrobatike kroz posebnu vještinu tjelesnih perkusija. Za ovu tehniku, u kojoj je tijelo ritmički instrument, su se educirali kod svjetski poznatih tjelesnih perkusionista. Alice in WonderBand je životni projekt čiju jezgru čine glazbenici Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Višnja Obradović, redateljica predstave KISS, je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Educirala se širom svijeta na području glume, scenskog pokreta, plesa i comedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom kazalištu, režira scenski pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Comedija del arte.

Izvedba Kiss održat će se u u petak 5. travnja 2019. u 20 sati u Filodrammatici. Rezervacije se primaju na Turn on JavaScript!.
Trailer možete pogledati na ovoj poveznici
Članovi Alice in WonderBand održat će radionicu body percussiona (tjelesnih perkusija) u subotu i nedjelju 6. i 7. travnja 2'19. do 10 do 14 sati. Više o radionici i prijavama pronađite na ovoj poveznici.

Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.

Partneri