Sanja Josipović

Sanja Josipović

Plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja.

Plesačica i koreografkinja, rođena 1974. g. u Rijeci. Nekadašnja je članica Plesnog studia Studio S, te Plesnog kazališta Labis.

Tijekom višegodišnjeg djelovanja Studia S i Labisa sudjelovala je u radionicama, školama suvremenog plesa, predstavama i performansima tih organizacija, te na  festivalima suvremenog plesa u Hrvatskoj i inozemstvu . Diplomirala na Hotelijerskom fakultetu, Opatija, te na Anton Bruckner Univerzitetu za muziku, glumu i ples u Linzu, Austrija.

U toku školovanja radila je kao plesač i koreograf i u Hrvatskoj i u Austriji.  Kao članica udruge Centar za kulturni turizam Koraki, od 2009. predsjednica udruge, i suradnica Plesnog Art laboratorija sudjelovala u nekoliko predstava u organizaciji tih udruga (Plešem fiziku, Tanac z ovcu, Spod Učkon...), 2009. godine u koprodukciji Centra Koraki i Prostora + realizirala autorski projekt «Jakov kaže» - predstava suvremenog plesnog kazališta, izvedbe: Op Art festival u Voloskom i Molekula-Rijeka, a u Austriji je sudjelovala u koautorskom plesnom projektu «Blickwechseln» 2007., u organizaciji udruge MAIZ - Linz, te u video projektu video umjetnika Victora Alimpieva, u organizaciji filmskog festivala «Crossing Europe» u Linzu 2006.

Radi kao učitelj suvremenog plesa u OŠ za klasični balet i suvremeni ples – Vežica, te je član strukovne udruge UPUH-a.

Produkcija

Jakov kažeWARP