Mila Čuljak

Mila Čuljak

Umjetnica, plesna pedagoginja i majka. Specijalizirala se u lip sync tehnici.

Svoju prvu plesnu izvedbu napravila je sa sedam godina na „Billie Jean“ Michael Jacksona. Od tada neprestano pleše za što ju je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nagradilo statusom samostalne umjetnice u suvremenom plesu. Učila na Moving Academy for Performing Arts u Amsterdamu i Berlinu (Master), te na mnogim plesnim i kazališnim radionicama u nas i inozemstvu. Sretna je članica Prvog međunarodnog instituta za katastrofu i kaos. Suosnivačica udruge za scenske umjetnosti Prostor + i osnivačica umjetničke organizacije Fiskultura. Autorica, izvođačica i suradnica u projektima za TRAFIK, kooautorsku inicijativu OOUR, DB Indoš – House of Extreme Music, plesni projekt llinkt!, Prostor+, kazališna radionica Malik i MAPA (Amsterdam).

Godinama učila o plesu od osoba s dječjom i cerebralnom paralizom u Rijeci. Sudjelovala na nekim od važnijih festivala kao što su Biennial of emerging artists, Biennial of young artists from Europe and Mediterranean, Tjedan suvremenog plesa, Platforma.hr, Riječke ljetne noći, WARP pogon Zagreb, OP-art festival, Crna ovca, Singapore Fringe Festival, TheatreszeneEuropa. Debitirala u nagrađivanom dokumentarnom filmu „Marijine“ redateljice Željke Sukove.

Vjeruje u cjeloživotno učenje. 

Magistra edukacije koja radosno radi kao učiteljica suvremenog plesa u Osnovnoj školi za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica u Rijeci.