Kate Foley

Kate Foley

Autorica, koreografkinja, plesačica, plesna pedagoginja, instruktorica Iyengar joge.

Autorica, koreografkinja i umjetnička ravnateljica neprofitnih plesnih kompanija u New Yorku (1986 -1989.) i San Franciscu (1989.-1998.). Nezavisna režija koreografija i autorstvo,  filma i predstave Anđeli Suđerca (koprodukcija s Kulturom Promjene, SC). Koreografirala za kazališne predstave Kralj Lear i  Medeja  (Teatar Ulysses), Blato  (ZeKaeM),  za video i film.

Dobitnica stipendije National Endowment for the Arts, Fulbright Program i Pew Charitable Trust za istraživanje interdisciplinarne koreografije, plesa i multimedije, te plesnih dokumentacija/videa. Dodiplomski studij iz vizualnih umjetnosti i plesa završila na University of California, Santa Cruz. Diplomirala ples na California Institute of the Arts, Los Angeles. MFA s Odsjeka svjetskih kultura i umjetnosti University of California u Los Angelesu, s posebnim naglaskom na interkulturalnu koreografiju.

Instruktorica Iyengar yoge od 1984. godine. Studirala na Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute u Pune, India (1993.) i na Iyengar tradition u New Yorku, San Franciscu i Los Angelesu.