Gordana Svetopetrić

Gordana Svetopetrić

Plesačica, koreografkinja i plesna pedagoginja, trenirani power joga učitelj.

Diplomirana plesačica i koreografkinja s dobivenim statusom plesnog samostalnog umjetnika i trenirani power joga učitelj. Jedan je od inicijatora osnivanja i članica Upravnog odbora podružnice Udruge profesionalnih plesnih umjetnika Hrvatske u Rijeci. Diplomirala je na School for New Dance Development, Theater School of Amsterdam, Nizozemska, dok je Gaia Yoga edukaciju, obuku za yoga učitelja, završila u Zagrebu.

Nakon studija sudjeluje na mnogobrojnim plesno - kazališnim radionicama u svrhu plesnog i izvedbenog usavršavanja. Surađuje kao izvođač i koautor s udrugama Prostor plus, Trafik, Plesni art laboratorij, Koraki, EkS- scena, te plesnim kolegama iz Slovenije, Njemačke, Nizozemske i ostalim inozemnim suradnicima. Održava redovite plesne treninge i joga satove u prostorijama Molekule u Rijeci, predaje u Osnovnoj školi za suvremeni ples i klasični balet pri Osnovnoj školi Vežica, te surađuje kroz plesne radioniea s Udrugom osoba s cerebralnom i dječijom paralizom u Rijeci.

Jedan je od osnivača plesno kazališne skupine “Pure luck”, kasnije preimenovane u “Subscene”, koja je niz godina djelovala u Nizozemskoj, s iskustvom je redovnog docenta modernog plesa na Privatnoj Akademiji “Polanentheatar” Amsterdam, redovito održava plesne radionice za studente i profesionalne umjetnike, te radionice za djecu.