WARP 2 pogon Rijeka- HKD na Sušaku, 28. i 29.1.2011. u 20h

WARP 2 pogon Rijeka

HKD na Sušaku, 28. i 29.1.2011. u 20h

Večer autorskih radova i performansa

WARP* pogon Rijeka večeri čine pogon za prezentaciju autorskih radova, koji autorima želi pružiti uvjete za kontinuirani rad i afirmaciju, a u okviru kojih oni imaju priliku prezentirati svoje gotove ili radove u nastajnju, performanse ili video-plesne radove. 

Obzirom na nepostojanje visokoškolskog obrazovnog sustava izvedbenih umjetnika u Hrvatskoj, projektom WARP2 nastoje se poticati radovi nastali kroz edukacijske cikluse Prostora +.
Autori na drugom WARP-u su Lucija Blažević, Maja Dobrila, Vladimir Ježić, Tanja Kalčić, Ana Mojzeš, Matea Pasarić i Jasmin Vrban.

Projekt je realiziran kroz radnu platformu Molekule.
*Projekt je iniciran po uzoru na WARP program ekscene iz Zagreba

Radovi:

„In Tango"

Autor: Jasmin Vrban
Koautorica: Nives Soldičić
Izvođači: David Baumgarten, Astrid Kuljanić, Nives Soldičić, Jasmin Vrban, Sandra Turkalj, Irma Zorić
Glazba: Gotan Project, Carlos Lybedinsky, John Powell, Astor Piazzola
Oblikovatelj svjetla: Alan Vukelić
Mentori: Mila Čuljak, Kate Foley i Gordana Svetopetrić

„In Tango" govori o suodnosu muškarca i žene, ljubavi i požude, grubom i sentimentalnom te kontrastima finoće i strogosti. Rad je osmišljen na način spajanja elemenata suvremenog plesa i tanga kroz čiji spoj se prikazuje ples na način zadržavanja forme plesa (tango), osjećaja, kostima te kvalitete pokreta, dok je ostalo autorova interpretacija (ne)očekivanog. Izmjenom kvaliteta i dinamike pokreta, različitih stanja koja stvaraju atmosferu na sceni ples postaje in između izvođača i samog izvedbenog vokabulara.

Jasmin Vrban
Izvođač, autor, jedan od koordinatora edukativne platforme Prostora +. Student je treće godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci. Plesom se bavi već sedam godina, a tri godine aktivan je član udruge Prostor +. Educirao se u suvremeno plesnim tehnikama, fizičkom kazalištu i baletu, te u klasičnim i latinoameričkim plesovima (tango, salsa, merenge, fox trot, cha-cha). Usavršavao se na brojnim radionicama glume, fizičkog kazališta i suvremnog plesa (Ivana Kalc, Selma Banich, Aleksandar Acev, Gordana Svetopetrić...). Sudjelovao na festivalima, kulturnim događajima i predstavama; OpArt, WARP1 pogon Rijeka, Rent a Delta - Ivex projekt...

 

„Sens(e)ibility"

Autori i izvođači: Vladimir Ježić i Lucija Blažević
Glazba: Tamara Mikler
Oblikovatelj svjetla: Alan Vukelić
Mentori: Kate Foley i Gordana Svetopetrić

Koristeći donaciju dijelova ready made koreografije Kate Foley Sens(e)ibility duo, istražuje utjecaj razuma i emocija na stvaranje plesnog materijala ili koreografije. Duo se pita u kojoj mjeri utjecaj postojećeg slijeda koreografskog materijala utječe na kreiranje i derivaciju pokreta, i kako emocije koncipiraju improvizaciju, minimalno strukturiranu na osnovu postavljenog pokreta unutar prostora koji iskri trvljenjem.

Vladimir Ježić
Autor, izvođač, aeiral artist. Student likovne pedagogije, smjer slikarstvo, na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Suvremenim plesom bavi se od 2007. godine, u udruzi za izvedbene umjetnosti Prostor +. Osim u brojnim radionicama i projektima, sudjelovao kao koautor i izvođač u dva projekta na specifičnoj lokaciji: A Casa do Outro u organizaciji Drugog mora i Rent a Delta - Ivex projekt Prostora +, te je u sklopu projekta WARP1 pogon Rijeka izveo autorski solo performans Equilibria. Pored plesa bavi se i cirkuskim umjetnostima.

Lucija Blažević
Autorica, izvođačica. Završila Građevinsko-arhitektonski fakultet Sveučilišta u Splitu. Educira se u suvremeno plesnim tehnikama kroz intenzivne i redovite radionice u udruzi za izvedbene umjetnosti Prostor + od 2007. godine. Sudjelovala kao koautor i izvođač u projektu na specifičnonoj lokaciji Rent a Delta - Ivex projek

 

„Mjesečev vrt"

Autorice:  Maja Dobrila i Tanja Kalčić
Izvođačice: Maja Dobrila, Tanja Kalčić i Jasna Štiglić
Glazba: Jasna Štiglić i Maja Dobrila
Kostimi: Ana Ogrizović
Oblikovatelj svjetlo: Alan Vukelić
Mentorice: Mila Čuljak i Gordana Svetopetrić

(here)( )( )
( )(there)( )
( )( )(here and there ­ I say here)
( )(I do not say now)( )
(I do not say it now)( )( )
( )(then and there ­ I say there)( )
( )( )(say there)
( )(I do not say then)( )

Dio pjesme RE, Vito Acconci 

Maja Dobrila
Glazbenica, izvedbena umjetnica, autorica, jedna od koordinatorica edukativne platforme Prostora + . Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je sudjelovala na brojnim nastupima, kao solistica i u ansamblima. Diplomirala je na MAPA (Moving Academy for Performing Arts) u Beogradu, Srbija. Kazališno se educirala u Prostor +, te na mnogobrojnim plesnim i glumačkim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ima narančastu kosu. Najvažnija usavršavanja za njen razvoj bila su s Alexey Taranom, Howard Katzom, Birgit Weiger, Virag Dezsӧ, Ide van Heiningenom, Kate Foley, Milom Čuljak, Žak Valentom i Gordanom Svetopetrić. Sudjelovala kao izvođač, autor i koautor na plesnim i kazališnim festivalima (Riječke ljetne noći, Tjedan suvremenog plesa, Legendfest, OP. Art, WARP1 pogon Rijeka, Infant, 7 dana stvaranja, Perforacije). Suosnivačica je i umjetnička voditeljica Studija kazališnih istraživanja i dramskog studija u SKD „Prosvjeta". Voditeljica je dječjeg dramskog ansambla „Čudesni oblačak".

Tanja Kalčić
Autorica, izvedbena umjetnica, jedna od koordinatorica edukativne platforme Prostora +. Apsolventica na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Diplomirala je na MAPA (Moving Academy for Performing Arts) u Beogradu, Srbija. Visoka je 1.68 m. Veličina noge 38. Edukaciju u izvedbenim umjetnostima započinje 2007. godine u Prostoru +, čiji je i aktivni član. Usavršavala se na radionicama suvremenog plesa i fizičkog kazališta u Hrvatskoj i inozemstvu (Ide van Heiningen, Virag Dezsӧ, Alexey Taran, Damien Jalet, Kate Foley, Mila Čuljak, Žak Valenta, Gordana Svetopetrić, Ivana Peranić...), te je sudjelovala u raznim projektima i festivalima.

 

„Još malo pa nestale!"

Autorice i izvođačice: Matea Pasarić i Ana Mojzeš
Glazba: Girl Talk
Zvukovi: Matea Pasarić i Ana Mojzeš
Scenografkinje: Matea Pasarić i Ana Mojzeš
Oblikovatelji svjetla: Alan Vukelić, Matea Pasarić i Ana Mojzeš
Kostimografkinja: Matea Pasarić
Tonski teničar: Davor Kranjac
Mentorica: Mila Čuljak

„Gornje dijelove odjevnih kombinacija češće peremo, i zato bi bilo dobro imati po dva za svaki donji dio. Trebale bi vam najmanje dvije jaknice ili dva sakoa, troje hlača ili tri suknje i pet majica ili košulja. Moralo bi biti dovoljno za cijeli tjedan."

Praktična žena, moja garderoba, hrvatsko izdanje, Mozaik knjiga, 2008., Zagreb

Ana Mojzeš
Autorica, izvođačica. Apsolventica filozofije i povijesti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Od 2007. godine polaznica satova suvremenog plesa, fiskulture i joge u Prostoru +, te u sklopu iste udruge sudjeluje na nekoliko radionica izvedbenih umjetnosti. 2009. godine sudjelovala u projektu WARP1 pogon Rijeka kao izvođačica i autorica.

Matea Pasarić
Autorica, aktivistica, kostimografkinja, multimedijska umjetnica. Završila BA studij Likovna Pedagogija pri AkademijI Primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci, 2009. godine. Trenutno studira MA studij Kostimografija pri Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te MA studija Primijenjene umjetnosti pri Akademiji Primijenjenih umjetnosti sveučilišta u Rijeci. Sudjelovala na 20-ak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na dvije samostalne izložbe. Od 2007. godine polaznica redovite edukacije iz suvremenog plesa, fiskulture i joge u Prostoru +, te se usavršava na mnogim kazališnim radionicama. Kao autorica i izvođačica sudjelovala u projektu Rent a Delta - Ivex projekt, WARP1 pogon Rijeka. Autorica kostima i maski (DESTINACIJA TRAFIK: Divljač) za nekoliko predstava i video ostvarenja.

21.01.2011.

nema