VINS na otvorenju izložne "Naše tijelo, naš izbor, naša borba"- 16.2.2017. // Križanićeva 6a

VINS na otvorenju izložne "Naše tijelo, naš izbor, naša borba"

16.2.2017. // Križanićeva 6a

Izložba "Naše tijelo, naš izbor, naša borba!" otvorena je u prostoru na adresi Križanićeva 6a u Rijeci. Izložba je trajala od 16. do 25. veljače, svakim radnim danom od 12 do 17 sati. Izložba Naše tijelo, naš izbor, naša borba! organizirana je i postavljena u suradnji s platformom Građani svom gradu. Nastala je u sklopu projekta Hrvatsko feminističko proljeće, a financijski ju podržavaju Mediterranean Women's Fund i Primorsko-goranska županija.

Izložbom su kroz fotografije, instalacije, pamflete, medijske tekstove i druge materijale predstavljeni pokreti žena iz čijelog svijeta, čija je svrha ostvariti ili ohrabriti pravo na prekid trudnoće. Materijali su donirani od strane aktivistkinja iz Argentine, Španjolske, Poljske, SAD-a, Irske, Sierra Leonea itd.

Izložbu „Naše tijelo, naš izbor, naša borba!“ organizirala je i postavila udruga PaRiter u suradnji s platformom Građani svom gradu. Nastala je u sklopu projekta Hrvatsko feminističko proljeće, a financijski ju podržavaju Mediterranean Women's Fund i Primorsko-goranska županija. Otvorenje izložbe popratio je zbor VINS. 

Na izložbi se, između ostalog, moglo doznati da je Klinički bolnički centar u Rijeci prvi u Hrvatskoj uveo tabletu za medicinski pobačaj, koja ženama smanjuje muku i pojednostavljuje cijeli postupak prekida trudnoće.

Kako je bilo na izložbi pogledajte ovdje.

20.02.2017.

nema