VINS na Festivalu gledaj u/druge- 25.5.2017. // Kont, Rijeka

VINS na Festivalu gledaj u/druge

25.5.2017. // Kont, Rijeka

Inicijativa Gledaj (u)druge okupila je 25. svibnja na Kontu više od 50 organizacija iz Rijeke i okolice u sklopu istoimenog festivala. „Gledaj (u)druge jer tu smo s razlogom!“ poručili su iz inicijative, koja je formirana prošle godine kako bi ukazala na važnost postojanja udruga za grad ili općinu u kojoj djeluju, ali i osvješćivanje onog dijela javnosti koji ne zna na koje sve načine udruge u Rijeci, Hrvatskoj pa i u ostatku svijeta odgovaraju na različite potrebe i probleme stanovnika lokalnih zajednica.

Kampanju je 2016. pokrenulo je petnaestak riječkih udruga okupljenih u neformalnu inicijativu koje su prepoznale potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti te povećanjem vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice.

Rezultat ove suradnje i udruživanja resursa bio je cijeli tjedan događanja i aktivnosti u koje se uključilo 109 udruga iz cijele Hrvatske. One su u 2015. godini provele 829 projekata u svojoj zajednici u koje je uključeno 146.749 korisnika i 4.997 volontera

Ove godine nastavlja se s aktivnostima čiji je cilj javnosti jasno prikazati brojnost, motiviranost i upornost udruga u postizanju pozitivnih društvenih promjena i unapređenju kvalitete života u zajednici. Također, kampanjom se želi naglasiti činjenica da je veliki broj građana na neki način povezan s udrugama, neposredno ili posredno, kroz članstvo, volontiranje ili korištenje njihovih usluga i aktivnosti.

Festival je predstavio brojne udruge raznolikim programom i aktivnostima, a Prostor Plus je sudjelovao nastupom zbora VINS i prezentacijom plesa na svili.

Kako je bilo ove godine na Festivalu Gledaj (u)druge pogledajte ovdje.

28.05.2018.

nema