Upoznaj svog klauna- Klaunska radionica, 12.01.2015., 16:00-19:30, voditelj: Zoran Vukić

Upoznaj svog klauna

Klaunska radionica, 12.01.2015., 16:00-19:30, voditelj: Zoran Vukić

Udruga Crveni nosovi u suradnji s Prostorom Plus

"Upoznaj svog klauna"

KLAUNSKA RADIONICA

12.01.2015. od 16:00-19:30

Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka

Na radionici će polaznici imati priliku upoznati se s osnovama postanka klauna kao i osnovnim postavkama bitnima za kreiranje klaun karaktera te istraživati gdje se u nama nalazi klaun.

Bit će predstavljene osnovne tehnike koje klaunu pomažu na sceni u solu i/ili u izvedbi u paru: ping-pong, yes-yes-no, no-no-yes, double take, freak out kao i vježbe tehnike grupne dinamike, compliciteur, fixed point, flop-a, timinga, statusa.

Klaun živi sada i ovdje i kao takav mora biti spreman na improvizaciju, a jedino iskrenost može polučiti oduševljenu reakciju publike.

voditelj:

Zoran Vukić dugogodišnji je klaun i klaundoktor. Kao cirkuski umjetnik, glumac i cirkuski pedagog svoj je rad posvetio izvedbenim umjetnostima kroz fizički teatar, kazalište potlačenih i ulično kazalište, žongliranje, glazbu, pokret, ples kao i druge cirkuske vještine.

Uz rad se školovao kod najboljih majstora zanata:

Costantino Pucci (ITA), Augusto Boal (BRA), Ami Hattab (FRA), Alain Gauthré (FRA), Aitor Bassauri (ESP), Giora Seeliger (AT), Gary Edwards (USA), Michael Christensen (NY)…

Osnivač je i voditelj „ANTUNTUN“- Udruge za Rastjerivanje Dosade od 2000.godine, a od 2010. osnivač i umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA-klaunovadoktora.

Pozivaju se svi zainteresirani ljubitelji izvedbenih umjetnosti, kao i svi zainteresirani za klaunski izričaj i svijet klauna.

Kotizacija 30,00 Kn

Prijave i informacije na Turn on JavaScript!

07.01.2015.