Travanj u Prostoriji- Ivana Kalc - Radionica suvremenog plesa

Travanj u Prostoriji

Ivana Kalc - Radionica suvremenog plesa

Ako ste propustili prošlogodišnju radionicu Ivane Kalc sada ponovo imate  priliku upoznati se s radom i promišljanjem autorice, koreografkinje i plesačice dobitnice DanceWEB stipendije u Beču (ImpulsTanz Festival) za 2008. godinu.

O radionici

Trodnevna radionica zamišljena je kao intenzivan uvod u suvremenu plesnu tehniku. Prvi dio posvećen je pripremi tijela za kretanje kroz prostor, učenje i uvježbavanje plesnih kombinacija, s naglaskom na radu na podu (floorwork). Plesne kombinacije razrađuju se po sistemu dodavanja i varijacije pokreta, kojima je cilj osvještavanje tjelesne inteligencije polaznika i razvijanje sposobnosti njihove kinestetičke identifikacije sa zadanim fizičkim materijalom. Krajnji cilj je usvajanje i interpretiranje materijala kao svog osobnog fizičkog izraza, tako da se plesač slobodno i bez oklijevanja može kretati kroz prostor. 

Drugi dio radionice je posvecen radu sa improvizacijskim tehnikama i kompozicijom u prostoru, koje polaznicima daju alate za stvaranje novog plesnog materijala i vlastitog fizičkog izraza. Rad sa idejama, motivima i slikama otvaraju jedan novi spektar mogućnosti kretanja i stvaranja odnosa tijela u prostoru. Cilj je da svaki polaznik unutar grupe djeluje kao samostalan i odgovoran akter, svjesno mijenjajući stvarnost prostora u kojem se kreće.

Vrijeme održavanja:
03.04. od 18.00 do 22.00 sata
04. i 05.04. od 10.00 do 16.00 sati
Cijena za trodnevnu participaciju: 200,00kn
Svi na WARP-u oslobođeni participacije!

Ivana Kalc

Ivana Kalc, rođena 16.04.1980. u Rijeci, Hrvatska.
Od 2001 članica je udruge Prostor+, u sklopu koje zapocinje svoju plesnu edukaciju. Nastavlja 2004 na SEAD-u (Salzburg experimental academy of dance, Austrija) i 2005 na privatnom sveučilistu Anton Bruckner (Institute for Dance Arts,Linz, Austrija), gdje 2008 stječe titulu Bachelor of Arts. U Rijeci studira germanistiku i povijest. Od 2006 bavi se video medijem (kratkim filmom Footwork osvaja nagradu na festivalu Debutnale u Linzu). Od 2007 djeluje pedagoški u Linzu, te u Rijeci u Prostoriji. Kao plesač i koreograf djelovala vecim dijelom u Austriji, a u Hrvatskoj u sklopu produkcija Prostora+ (Trsatske stube, DDR) te Udruge za kulturni turizam Koraki. Surađuje sa umjetnicima različitih profila, ponajviše u domeni novih medija (Ars Electronica Festival, CynetArt Festival, itd.). 2008 godine dobitnik je DanceWEB stipendije u Beču (ImpulsTanz Festival).

U Prostoriji...

Suvremeni klas neće se održati na Uskrsni ponedjeljak (13.04.).

Radi angažmana na Akademiji u Osijeku i proba u riječkom HNK-u Žak Valenta nije u mogućnosti držati trening fizičkog kazališta u travnju. Klasovi ponovo počinju u svibnju.

Klasovi metod glume pod vodstvom Žige Čamernika i dalje prve i treće srijede u mjesecu (01.04. i 15.04.)

Probe za WARP zagrijajavaju studio do prvog tjedna u lipnju kada će dostići nadsvjetlosni trenutak. Do tada u studio stiže novi kazić, podloške za jogu, a u Molekulinu biblioteku knjige i DVD-i suvremno / plesno / fizičko kazališnog izričaja.

25.03.2009.

nema