Radionica Fizičkog kazališta - Tijelo i imaginacija- voditelj: Žak Valenta

Radionica Fizičkog kazališta - Tijelo i imaginacija

voditelj: Žak Valenta

Radionica fizičkog kazališta namjenjena je svima koji se žele upoznati i istražiti kazališnu metodu baziranu na učenju i praksi Jacquesa Lecoqa francuskog kazališnog umjetnika, redatelja i pedagoga jednog od utemeljitelja fizičkog kazališta i osnivača poznate International Thetare school Jacques Lecoque sa sjedištem u Parizu.

Metoda podučva gestu i pokret kao i fizičku glumu kroz različite kazališne žanrove i tehnike /corporal mime, melodramu, human comedy, tragedy, buffons, stage clown / i jednako je namjenjena izvođačima, autorima, dramskim pedagozima, likovnim umjetnicima i ostalim zaniteresiranim pojedincima i grupama koji se bave kazališnom umjetnošću.

BLOK: Uvod u fizičko kazalište / tehnika / i "putovanje u imaginarno"

U ovom bloku kroz uvodni trening i zagrijavanje pripremamo tijelo za improvizaciju koja uključuje različite teme i fizičke zadatke čiji je cilj oživjeti vlastitu imaginaciju i istražiti kuda nas ona može odvesti. Teme i zadaci inspirirani su pokretom i situacijama koje susrećemo u svakodnevnom životu.

vrijeme održavanja radionice:
19.02. od 18 do 22h
20.02. od 10 do 14h
21.02. od 10 do 14h

cijena: 150 kn

Prijavite se ovdje ili na telefon: 099 402 66 28

Žak Branko Valenta

Žak Valenta

Rođen 13 prosinca 1966 godine u Umagu, Republika Hrvatska.
Studirao je ples, mimu i fizičko kazalište. Diplomirao na School of Physical theatre u Londonu i Moving Acadamey for Performing arts u Berlinu, a usavršavao se putem različitih radionica i seminara u zemlji i inozemstvu .
Jedan od osnivača Tranzicijsko fikcijskog kazališta TRAFIK iz Rijeke za koje nastupa i koreografira.

Koreografirao i režirao u predstavama: HNK Ivana pl Zjaca, Rijeka (Leda, Hamlet, Ukroćena goropadica, Njujorški maraton, Mali glas, Liola, Dodaj jedno mjesto za stolom), DK Gavella Zagreb (Zlatno tele, Majstor i Margarita), Kazalište Marina Držića Dubrovnik (Ženidba), HNK Zagreb (pustolov pred vratima), Kazalište lutaka Rijeka (Moje tijelo, Crvenkapica), Hrvatska kazališna kuća Zadar (Skup), Studiu INTAKT Ljubljana (Probijanje tankih zidova), Plesni teatar Ljubljana (Bassa Continua), Prostor+, Rijeka (Olakšanje, DDR Dobrodošli u Rijeku, Trsatske stube, Arhiv), TRAFIK (Hodač, Beufortova ljestvica, Europa pleše, Kinopredstava i Utjelovljenje) i drugdje.
Djeluje kao plesač, performer, koreograf, redatelj i kazališni pedagog.

04.02.2010.

nema