Talent Matching: završni sastanak partnera i konferencija u Skoplju- 4.-6.6.2018.// Muzej suvremene umjetnosti, Skoplje

Talent Matching: završni sastanak partnera i konferencija u Skoplju

4.-6.6.2018.// Muzej suvremene umjetnosti, Skoplje

Sastanak partnera u sklopu projekta Talent Matching održao se od 4. do 6.6.2018. u Skoplju u organizaciji organizacije EASP. Na sastanku su, osim organizatora, sudjelovati partneri iz organizacija Collage Arts i Rinova, Fundacja Arteria, Mulab, Prostor Plus i Ceps.

Prostor Plus se nalazi u ulozi partnera u istraživačko-edukativnom projektu u sklopu Erasmus + programa, pod imenom Spajanje talenta: Strukovno mentorstvo u I-VET (Inicijalnoj Strukovnoj edukaciji i obuci) u Europskim kreativnim industrijama. 

Realizacija projekta predviđena u periodu od studenog 2015. do studenog 2019. godine, i to u pet razvojnih faza putem niza istraživačkih analiza, eksperimentalnih radionica, anketnih intervjua te internacionalnih susreta na kojima će se uspoređivati i razmjenjivati prikupljene informacije iz još pet zemalja članica EU (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španjolska, Italija, Poljska i Makedonija).

Posljednji sastanak i završna konferencija projekta Erasmus + TalentMatching održan je u Skoplju, Makedonija, a bio je kulminacija suradnje na modelima strukovnih mentorskih treninga.

Na konferenciji je predstavljena glavna ideja projekta - razrađena uloga mentora za kulturni i kreativni sektor predstavljanjem partnera javnosti kroz konferenciju, koju su uz zainteresirane mlade i edukatore podsjetili i kulturni djelatnici iz Makedonije , te predstavljanjem mentorskog alata pod nazivom "Priručnik za fomentore".

Predstavljen je i paket alata za obuku i metodologije mentorstva s lokalnim edukatorima, dionicima i mladima, dok je cjelokupno projektno partnerstvo prezentiralo svoja iskustva i održalo radionice kako bi istražili kako lokalni ljudi i organizacije u Makedoniji mogu imati koristi od alata za projekt, prepoznati i validirati mentore te unaprijediti kulturne politike i sl.

Službena web stranica Projekta: talentmatchingeurope.com

Projektni partneri:
Collage arts, London, UK - www.collage-arts.org
Rinova, London, UK - www.rinova.co.uk
Fundacja Arteria, Poljska - www.fundacja-arteria.org
Mulab, Italija - mulab.it
CEPS, Španjolska - asceps.org/en
EASP, Makedinija - easp-youth.weebly.com

Photocredit: Ana Lazarevska

14.08.2018.

nema