Selma Banich: Žena (36) tumači Europski kvalifikacijski okvir- TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Selma Banich: Žena (36) tumači Europski kvalifikacijski okvir

TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, VB

Taking Part označava završetak europskih projekata ECLN (The European Cutlural Learning Network 2012-2015) i Aspire 2 Create (2013-2015) na kojem će Prostor Plus sudjelovati s osam radova umjetnica i umjetnika.

Rad Selme Banich bit će izveden kao dio Taking part! festivala povodom završetka dva europska projekta ECLN i Aspire 2 Create u kojima je Prostor Plus sudjelovao kao partnerska organizacija. Izvedba će se održati 5. rujna 2015 u Bernie Grant Arts Centre u Tottenhamu, London.

Žena (36), bez ikakvih formalnih kvalifikacija i diplome, poziva u naručje posjetitelje festivala kako bi im čitala.

Za tu prigodu, i gotovo tri godine nakon Žena (32) tumači Lisabonski ugovor izvedene na izložbi Re:REFERENDUM u Splitu, čitat će iz knjige European Qualifications Framework.

U Splitu, naime, čitala je i raspravljala Oružanu radost, esej talijanskog anarhiste Alfreda Maria Bonanna, napisan 1977., zbog kojeg je autor bio osuđen na 18 mjeseci zatvora, a knjiga povučena iz knjižnica diljem Italije. Knjigu je, tada, bilo zabranjeno distribuirati, javno čitati, pa čak i privatno posjedovati.

Što će ona, zapravo, čitati posjetiteljima Taking Part festivala u London?

~

Žena (36) tumači Europski kvalifikacijski okvir

Priredila: Selma Banich

Podržali: Što čitaš?⎹www.stocitas.org

Iz serije Obični radovi.

London, 2015

Posvećeno Mili, onoj koja nadahnjuje.

Selma Banich

Izvedbena umjetnica, živi i radi u Zagrebu. Autorica je serije radova koje priprema samostalno i u suradnji s brojnim drugim umjetnicima, grupama i inicijativama. Stvara u mediju plesne izvedbe, performansu i akcijama u javnom prostoru, na filmu i u kazalištu, istovremeno angažirajući se u polju neformalne edukacije i istraživačkog rada. U promišljanju i prezentaciji vlastitog rada nastoji davati prednost etici ispred estetike, empatiji ispred utopije, umjetnosti ispred politike i prirodi ispred društva, proširujući tako kontekst u kojem svakodnevno uči, stvara i sudjeluje u organizaciji rada.

Projekt ECLN realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka, a rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

Projekt Aspire 2 Create realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

29.08.2015.