Sandra Banić-Naumovski: Me Vs. My Art- TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, V

Sandra Banić-Naumovski: Me Vs. My Art

TAKING PART, 5.9.2015, Bernie Grant Arts Centre, Tottenham, London, V

Taking Part označava završetak europskih projekata ECLN (The European Cutlural Learning Network 2012-2015) i Aspire 2 Create (2013-2015) na kojem će Prostor Plus sudjelovati s osam radova umjetnica i umjetnika.

Rad Sandre Banić Naumovski bit će izveden kao dio Taking Part! festivala povodom završetka dva europska projekta ECLN i Aspire 2 Create u kojima je Prostor Plus sudjelovao kao partnerska organizacija. Izvedba će se održati 5. rujna 2015 u Bernie Grant Arts Centre u Tottenhamu, London.

ME VS. MY ART

Bivša (a možda i ne) plesačica, bivša (a možda i ne) profesorica, bivša (a možda i ne) koreografkinja, u kasnim tridesetima, pokušat će ponovno plesati koristeći znakovnu poeziju na hrvatskom znakovnom jeziku uz pomoć ljubavi njenog života.

*Fotografija iz predstave H, OOUR, Zagreb, Hrvatska, 2006

Sandra Banić Naumovski

Plesna umjetnica. Živi i radi u Zagrebu. Suosnivačica je ekscene, nagrađivane platforme za edukaciju i istraživanja u izvedbenim umjetnostima. Autorica, izvođačica i suosnivačica OOURa, zagrebačke kolaborativne izvedbene grupe. Plesala je u brojnim produkcijama hrvatskih i inozemnih koreografa. Od 2002, (ko)autorica je dvadesetak plesnih predstava i projekata. Njene predstave su izvođene u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao koreograf, surađivala je u više dramskih predstava i opera. Članica je koordinacijskog tima projekta Plesna mreža Hrvatske. Radi kao voditeljica Odjela za kulturu i nakladništvo u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb.

Projekt ECLN realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka, a rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

Projekt Aspire 2 Create realiziran je pod pokroviteljstvom EU Leonardo Lifelong Learning Programme. Projekt je podržao Grad Rijeka i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom programu ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Rad udruge Prostor Plus podržava Zaklada Kultura nova.

29.08.2015.