»Rent a Delta - Ivex projekt«- Godišnja predstava polaznika suvremenog plesa, joge, fizičkog kazališta i fiskulture u organizaciji Prostora Plus u Molekuli.

»Rent a Delta - Ivex projekt«

Godišnja predstava polaznika suvremenog plesa, joge, fizičkog kazališta i fiskulture u organizaciji Prostora Plus u Molekuli.

U projektu sudjeluje 6 mentora i 20 studenata koji su prostor zgrade IVEX-a iskoristili kao site specific lokaciju za predstavu koja ispituje prošlost, sadašnjost i budućnost područja Delte u Rijeci.

Nakon ulaska u prostorije bivšeg IVEX-a sadašnje Molekule s ostalim udrugama u kulturi, Prostoru Plus napokon je pružena prilika da u svom prostoru održava treninge u obliku svakodnevnih satova suvremenog plesa, fizičkog kazališta i Fiskulture, te intezivnih radionica. Dok su satove vodili profesionalni samostalni umjetnici uglavnom utemeljitelji riječke nezavisne izvedbene scene, radionice su vodili gostujući pedagozi.

Iz programa studija za izvedbene umjetnosti isprofiliralo se dvadesetak ljudi koji sudjeluju u završnom projektu, kao i oni koji definiraju scenski izraz ovogodišnje produkcije Prostora Plus.

Studenti su iskoristili prostor zgrade IVEX-a kao site specific za predstavu koja ispituje prošlost, sadašnjost i budućnost područja Delte u Rijeci. Studentima su organizirana razna predavanja kao što su: predavanje arhitektonskog biroa RANDIĆ-TURATO, predavanje kustosa Muzeja grada Rijeke Mladena Grgurića, arhitekt Francesco Molinari upoznao je studente s vlasničkim odnosima na području Delte, te govorio o GUPU (Gradski urbanistički plan).

Rent a Delta

Prikupljene informacije studenti su pretvorili u izvođački jezik i time stvorili drugačiju sliku Delte, stavljajući naglasak na važnost ovoga dijela grada.

Jedno od pitanja koje propituju je želimo li na prostoru Delte: Parkiranje ili zelenu površinu? Kontejnere ili novi Manhattan? Otpadne vode ili plaže?

AUTORI I IZVOĐAČI:
Lucija Blažević, Andrea Crnković, Maja Dobrila, Jelena Germuth, Jelena Graovac, Ervin Grujić, Vedran Hajduk, Vladimir Ježić, Marko Kalc, Tanja Kalčić, Denis Kirinčić, Antonio Kiselić, Marija Maksimović, Matea Pasarić, Sara Saršon, Andrea Staničić, Gloria Sellan, Jasmin Vrban, Sanja Tonković i Nikolina Zrinski.

MENTORI:
Marin Alvir, Kate Foley, Lara Mamula, Francesco Molinari, Gordana Svetopetrić i Alan Vukelić

PREMIJERA: 18.07. 2008. u 20h i 21:30h
REPRIZE: 19. i 20. 07. u 20h i 21:30h

LOKACIJA: MOLEKULA, DELTA 5/I (stara zgrada IVEX-a)
ULAZ SLOBODAN

ZBOG SPECIFIČNOSTI LOKACIJE BROJ GLEDATELJA OGRANIČEN JE NA 50.
REZERVACIJE I INFO: Turn on JavaScript!, GSM: 099 402 6628

PREDSTAVA JE OSTVARENA UZ POMOĆ:
GRAD RIJEKA - ODJEL GRADSKE UPRAVE ZA KULTURU
PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

PRODUKCIJA: PROSTOR+ i MOLEKULA

22.08.2008.

nema