Radionica sensitive dances / osjetljivi plesovi Marjane Krajač

Radionica sensitive dances / osjetljivi plesovi Marjane Krajač

Polazeći od teze da je kretanje inherentno tijelu, da se tijelo želi kretati, biti pokrenuto i biti shvaćeno u kretanju, ova radionica produbiti će svaku već postojeću tjelesnu praksu, kao i uvesti nova perceptivna iskustva za one koji tek počinju svoj susret s plesom. 

///

U ovoj radionici pokreta i plesa istraživati ćemo primarni nastanak pokreta. Pokret koji je lagan, fluidan, nenaporan, komforan. Pokret koji objedinjuje tijelo i kojemu je dopušteno nastati i ponovno nestati u prostoru. Pokret koji se nazire, pokret koji će tek postati vidljiv, pokret koji je potpuno nevidljiv ali je osjetan.

Krenuti ćemo od finijih percepcija sporije dinamike, preko ulaska u različite tjelesne teritorije, povezujući prostor, pokret i osjet. Prelazeći zatim preko prirodne dinamike kretanja, one dinamike koja je pojedinačnom tjelu svojstvena istražujući načine za njezino fluidno pokretanje. Obuhvaćajući na kraju shvaćanje prostora i vremena u kojem se tijelo kreće, razumijevajući kako ove tri instance, prostor – tijelo – vrijeme, sudjeluju u dinamici onoga što nazivamo pokret.

O voditeljici:

Marjana Krajač je koreografkinja, autorica i plesačica. Plesnu edukaciju započela je na Školi suvremenog plesa „Ana Maletić“ u Zagrebu te diplomirala na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Berlinu. Studirala također teologiju i religijske znanosti na Humboldt Universität zu Berlin. Dobitnica stipendije za DanceWEB Europe, Mobile Academy Berlin te Enhanced danceWEB Europe Contemporary Dance Coproduction Programme. U projektima Choreographers’ Venture te Everyday Heroes/Extern Sources surađivala s Mårtenom Spångbergom te Meg Stuart. Autorica je brojnih koreografskih i istraživačkih radova, a njezini tekstovi objavljivani su u njujorškom časopisu za izvedbene umjetnosti Movement Research Performance Journal, magazinu za izvedbene umjetnosti Frakcija te časopisu za ples Kretanja. Godine 2010. njezin projekt THE STORE nominiran je za T-HT nagradu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Autorica je više od 13 cjelovečernjih radova, a njezin koreografski rad prepoznatljiv je po raznorodnim formatima, metodologijama i ideologijama.

Kontinuirano razvija sofisticiranu plesnu ideologiju tijela koja se bavi dubokim slojevima ljudske percepcije pokreta, kretanja i prostora.

Više o radu na: www.marjanakrajac.com

Radionica se održava:

16.5 od 18.30 - 21.00

17.5. od 16.00 - 19.00

18.5. od 11.00 - 14.00

Radionica je BESPLATNA. :D

Prijaviti se možete do srijede 15.svibnja zaključno sa 18.00 sati na ovome linku.

+++++++

Prijavite se na naš NEWSLETTER i pratite najzanimljivija događanja u području plesa, performansa i kulture u gradu!

+++++++

Prostor Plus, Savez udruga Molekula, Delta 5/I, 51000 Rijeka

+++++++

04.05.2013.