Radionica - Kontakt improvizacija- voditeljica Gordana Svetopetrić

Radionica - Kontakt improvizacija

voditeljica Gordana Svetopetrić

Kontakt improvizacija je suvremena plesna forma u kojoj kontakt između dvoje ili više plesača stvara polazišnu točku koja vodi prema stvaranju jedinstvenog, improviziranog plesa. Iako ova plesna forma utjeće na mnoge profesionalne plesače, dostupna je svim ljubiteljima kretanja neovisno o dobi ili generaciji. Kontakt improvizacija pomaže u kontroli i svjesnosti tijela, te povezuje, iscjeljuje i daje nadahnuće. Sama tehnika bazira se na dijeljenju težine, kotrljanju, zaustavljanju, padanju, pasivnosi i aktivnosti, primanju i davanju. Kroz ovu formu plesači razvijaju povjerenje, komunikaciju, svijesnost o drugima i suradnju koju koriste da bi zaplesali.

Cilj ove trodnevne radionice je savladavanje i razumijevanje osnovnih principa kontakt improvizacije, principa "leta" i skoka, dodira, disanja, te korištenje tehnike za razvoj plesne improvizacije. Osim osnovnih principa tehnke, fokusirat ćemo se i na tjelesne podrške, te korištenja akrobatske forme u plesu. Naglasak je također na tijeku energije i svijesnosi tijela, više nego na savladavanju određenog pokreta. Osvješćivanjem disanja, smirujemo um i pronalazimo povezanost sa samim sobom.
Kontakt improvizacija nudi zaigrani, samodefinirajući način povezivanja sa ostalim plesačima, stoga će zadnji sati radionica biti fokusirani na otvorenom plesnom "jam session-u".

vrijeme održavanja

13. studenog od 18 do 22h
14. i 15. studenog od 10 do 16h

cijena: 250 kn

GORDANA SVETOPETRIĆ

Diplomirani plesač i koreograf s dobivenim statusom plesnog samostalnog umjetnika i trenirani ashtanga yoga učitelj. Jedan je od inicijatora osnivanja i članica Upravnog odbora podružnice Udruge profesionalnih plesnih umjetnika Hrvatske u Rijeci. Diplomirala je na School for New Dance Development, Theater School of Amsterdam, Nizozemska, dok je Gaia Yoga edukaciju, obuku za yoga učitelja, završila u Zagrebu. Nakon studija sudjeluje na mnogobrojnim plesno- kazališnim radionicama u svrhu plesnog i izvedbenog usavršavanja. Surađuje kao izvođač i koautor sa udrugama Prostor plus, Trafik, Plesni art laboratorij, Koraki, Eks- scena, te plesnim kolegama iz Slovenije, Njemačke, Nizozemske i ostalim vanjskim suradnicima. Održava redovite plesne treninge i yoga satove u prostorijama Molekule u Rijeci, predaje u Osnovnoj školi za suvremeni ples i klasični balet pri Osnovnoj školi Vežica, te surađuje u vidu plesnih radionica sa Udrugom osoba s cerebralnom i dječijom paralizom u Rijeci. Jedan je od osnivača plesno kazališne skupine "Pure luck", kasnije preimenovane u "Subscene" , koja je niz godina djelovala u Nizozemskoj, s iskustvom je redovnog docenta modernog plesa na Privatnoj Akademiji "Polanentheatar" Amsterdam, redovito održava plesne radionice za studente i profesionalne umjetnike, te radionice za djecu.

Prijavite se ovdje ili na telefon: 099 402 66 28

10.11.2009.

nema